2017 Cev Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası - Son Dakika
Spor

2017 Cev Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası

2017 Cev Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 2017 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası 2. ayağı, 15 ülkeden 24 takımın katılımıyla başladı.

13.07.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 2017 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası 2. ayağı, 15 ülkeden 24 takımın katılımıyla başladı.

Organizasyon öncesinde, Kleopatra Plajı'nda bir restoranda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, CEV Teknik Süpervizörü Ruta Millere-Celmina ve Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul katıldı.

Aslandaş, toplantıda yaptığı konuşmada şampiyonaya 15 ülkeden 24 takımın katıldığını açıkladı. Şampiyonada toplam 25 bin avro para ödülünün dağıtılacağını belirten Aslandaş, "Turnuvanın ilk ayağı Avusturya'nın Baden şehrinde gerçekleşmişti. Alanya'da sonra gerçekleşecek üç ve dördüncü ayakla turnuva sona erecek." dedi.

Alanya'nın çok önemli bir plaj voleybolu merkezi haline geldiğini ifade eden Aslandaş, bu turnuvadan sonra da birçok organizasyonu Alanya'da gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Aslandaş, turnuvayla beraber, 2017-2018 CEV Gençler Plaj Voleybolu Continental Kupası elemelerinin de 15-16 Temmuz'da Alanya'da gerçekleşeceği bildirdi.

Ruta Millere-Celmina ise çok güzel bir şehirde, harika bir plajda, mükemmel bir havada yapılan organizasyonun başarıyla gerçekleşeceğine inandığını ifade ederek, "Tüm halkı tribünleri doldurmaya ve harika üç gün geçirmeye davet ediyorum" diye görüş belirtti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise dünyanın dört bir yanından gelen sporcu ve teknik ekibi, ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Ülkemizde ilk kez düzenlenen bu turnuvanın ev sahipliğini yapmak, Alanya'nın tanıtımı için eşsiz bir fırsat. Bu organizasyonun Alanya'da gerçekleşmesinde katkısı olan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul ve Avrupa Voleybol Konfederasyonuna teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel karşılaşmaların gerçekleşeceği turnuvada tüm sporculara başarılar diliyor, Alanya halkını tribünleri doldurmaya davet ediyorum."

Eleme maçlarıyla başlayan şampiyona, 16 Temmuz pazar günü final karşılaşmalarıyla sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2017 Cev Kadınlar Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement