2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika
Spor

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda görev yapacak bin 500 gönüllü, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

12.07.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda görev yapacak bin 500 gönüllü, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, 18-30 Temmuz'da organize edilecek oyunlarda görev yapacak gönüllülerin konakladığı İlkadım Yurdu'nda düzenlenen oyunlarla (Volympics), işitme engelli ve konuşan bireyler arasındaki engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

İşitme Engelliler Olimpiyatı Gönüllü Departmanı Koordinatörü İlkay Aydın, "Amacımız işitme engelli gönüllülerimiz ile gönüllülerimiz arasında bir bağ kurmak, bir takım çalışması yapmak, kendileri arasındaki uyumu olimpiyatlara taşımak." ifadelerini kullandı.

Oyunlara katılan takımlarda karışık olarak yer alan işitme engelli ve konuşan oyuncuların, başarılı olabilmeleri için dışarıdan yardım almadan birbirleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri gerekiyor. İşitme engelli Türk gönüllü Yunus Keleş, oyunlar sırasında konuşanlarla kurdukları iletişimin, birbirlerini anlama bakımından faydalı olduğunu belirtti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye öğrenci değişimi programıyla gelen gönüllü Constantina Ziouli ise harika bir tecrübe yaşadığını vurgulayarak, birbirlerine yardımcı olabilmenin kendisini çok iyi hissettirdiğini söyledi.

İşitme engelli ve konuşanlar arasında dayanışma oluşturan Volympics, katılımcılara 7 günlük önemli bir tecrübe yaşatıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement