2017 TEOG Sınavı Soru ve Cevapları Erişime Açıldı - Son Dakika
Eğitim

2017 TEOG Sınavı Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

TEOG ikinci dönem sınavları 26 - 27 Nisan tarihlerinde tamamlandı. Sınavın soru ve cevapları resmi sitede erişime açıldı.

27.04.2017 16:10  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aylardır süren heyecanlı bekleyişin ardından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı tamamlandı. Yüzbinlerce öğrencinin ter döktüğü sınavda dün sabah Türkçe, Matematik ve Dün Kültürü sınavları gerçekleştirildi. Bu sabah gerçekleştirilen oturumda ise Fen Bilimleri ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları yapıldı. Sınavların bitmesinin ardından 2017 TEOG soru ve cevapları erişime açıldı.

İşte merakla beklenen TEOG sınavının soru ve cevapları:

VİDEO OLARAK YAYIMLANACAK

Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait merkezi ortak sınav soru ve cevapları yazılı olarak, çözümleri ise derslerin branş öğretmenlerinin anlatımlarıyla video olarak yayımlanacak.

2017 TEOG'DA PUAN HESAPLAMA

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı HesaplamasI: Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması: Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?
Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri 20-21 mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi'ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

2017 TEOG Sınavı Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Son Dakika Eğitim 2017 TEOG Sınavı Soru ve Cevapları Erişime Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement