2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda - Son Dakika
Politika

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "AK Parti hükümetleri nasıl 14 yılda 270 bin yeni dersliği eğitim öğretime kazandırdıysa 2019'a kadar da 77 bin dersliği yapıp ikili eğitimi tamamen kaldırmış olacak.

11.12.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "AK Parti hükümetleri nasıl 14 yılda 270 bin yeni dersliği eğitim öğretime kazandırdıysa 2019'a kadar da 77 bin dersliği yapıp ikili eğitimi tamamen kaldırmış olacak." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının 2017 yılı bütçeleri üzerinde görüşmeler sürüyor.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, İstanbul'daki terör saldırıda şehitlere rahmet, yaralananlara şifa diledi. Aydınoğlu, terörü, teröristi ve teröre destek verenleri de şiddetle lanetlediğini vurguladı.

Türkiye'nin 21. yüzyılda önüne koyduğu hedeflere ancak eğitimle ulaşabileceğini belirten Aydınlıoğlu, AK Parti iktidarları döneminde her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçeden en büyük payı eğitimin aldığına dikkati çekti.

Bunun da ülkenin kalkınmasında genç nesile verilen önemin bir göstergesi olduğunun altını çizen Aydınlıoğlu, şunları kaydetti:

"2003 yılında bütçemizin yüzde 45'i faize giderken bu rakam 2017 yılında yüzde 9'a düşmüştür. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla temel altyapı ve erişim sorunlarını büyük ölçüde çözmüş bulunuyoruz. AK Parti hükümetleri nasıl 14 yılda 270 bin yeni dersliği eğitim öğretime kazandırdıysa 2019'a kadar da 77 bin dersliği yapıp ikili eğitimi tamamen kaldırmış olacak. AK Parti 14 yıldır yeni şeyler söylemeye devam ediyor. Bizde huzur ve istikrar olduğu sürece aşılamayacak hiçbir sorun yoktur."

-"Beyaz adam gebereceksin çare yok"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, konuşmasında, bir filmde, kızılderili ile "beyaz adam" arasında geçen diyaloğu anımsattı.

15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığı hain darbe girişiminde rol alanlardan birinin de "beyaz adam" olduğuna işaret eden Çamlı, "Biz sizi iyi tanıyoruz. Çanakkale'de 400 bine yakın vatan evladını toprağa gömerken tanıdık. Biz sizi Irak'ta, Ortadoğu'da tanıdık. Biz sizi inci dişli, kara kardeşlerimi sömürürken, köle yaparken Afrika'da gördük. 400 bin Bosnalıyı katlederken gördük. Biz sizi şuan eteklerimizde görüyoruz. Suriye'de, Irak'ta... Biz sizi 15 Temmuz'da Meclisin tepesine konmuş bir baykuş gibi gördük. 'Beyaz adam gebereceksin çare yok.' Bu milletin çocukları sana geçit vermeyecek." ifadesini kullandı.

AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, partisinin iktidarları döneminde eğitime büyük önem verdiklerini, eğitime ayrılan bu payın asla gereksiz harcama olmadığını bildirdi.

Fehmioğlu, şöyle konuştu:

"Okul öncesi eğitimden başlayarak, lisans hatta yüksek lisans arasında geçen tüm süreler meşakkatli görünse de asıl zor ve kahırlı olan cahiliyettir, cahil kalmaktır. Genç nüfusun hızlı artışını da dikkate aldığımızda eğitim yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu takdirlerinize sunuyorum. İktidarımız boyunca öğretmen ve öğrenciyi eğitimin asli unsuru saydık. Eğitimcilik kimliğinden uzaklaştırılıp geleceğimiz olan evlatlarımızı yanlış ve kötü yönlendirme çabası içinde olanları bertaraf ederek derslerin boş geçmesine izin vermedik. Önümüzdeki sorunları da hep birlikte aşacağımıza inanıyorum."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, terörü örgütlerine "başaramayacaksınız" diye seslenerek, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye artık eski Türkiye değil. Dünya siyasetinde söz sahibi olmamız sizi çok rahatsız ediyor. Güçlü Türkiye'den korkuyorsunuz, farkındayız; ama bu yeni Türkiye geri adım atmayı bilmiyor. Siz de bunu bilin. Türkiye'yi bitirme hırsıyla var gücüyle çalışanlar bu ülkenin 15 Temmuz zaferini çoktan unutmuşlardı. Bu saldırılar Avrupa'da olduğu gibi bizde korku yaratmaz. Biz ölürsek şehit, kalırsak gazi inancında yüce bir milletiz. Biz üzerimizde oynanmaya çalışılan tüm oyunları başınıza geçireceğiz."

Geçtiğimiz 14 yılda Türkiye'nin birçok ülke tarafından hayranlıkla izlendiğine vurgu yapan Reyhanlıoğlu, "AK Parti'ye güvenmeyenler ise sınıfta kaldılar. İstikrarın ve güçlü Türkiye'nin sembolü haline gelen AK Parti daha güçlü bir Türkiye'nin formülünü çok iyi bildiği için 2017 yılında da yine en büyük bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığına ayırmıştır." ifadesini kullandı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesine yönelik söz aldı.

Yurt genelinde çevre ve şehircilik alanında 79 milyon insana ayrım gözetmeksizin hizmet verdiklerine dikkati çeken Balta, "Hava kalitesinin izlenmesinde 2005 yılında 36 istasyon bulunurken bugün 233 istasyona ulaşmış vaziyetteyiz." dedi.

Kentsel dönüşümün milli bir proje olduğunu belirten Balta, ilgili yasa ile Türkiye'de 49 ilde kentsel dönüşümün başlatıldığına değindi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da konuşmasını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde yaptı.

Dedeoğlu, 2003 yılına kadar bitirilemeyen kadastro çalışmalarının AK Parti hükümetleri döneminde tamamlandığını, teknolojinin de kullanılmasıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde vatandaşların oturduğu yerden ihtiyacı olan bilgiye ulaşabildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement