2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, "Bakanlığımızda toplam 560 personel hakkında soruşturma başlatılmıştır.

17.11.2016 02:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, "Bakanlığımızda toplam 560 personel hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bunlardan 175 kişi 672 sayılı KHK ile 11 kişi ise 675 sayılı KHK ile olmak üzere toplam 186 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Halen 347 personel hakkında soruşturma devam ediyor. Bunların 83'ü görevden uzaklaştırıldı."

Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) konser salonunun yapımına ilişkin soru üzerine Avcı, bu binanın 2019 yılında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Türk kültürünün önemli şahsiyetleri ve masal kahramanlarının tanıtımına yönelik neler yapıldığına ilişkin soruya karşılık da Avcı, bu kapsamda yürütülen GENÇDES Projesi çerçevesinde, bu yıl 16 projeye 3 milyon 210 bin lira tahsis edildiğini aktardı.

Bakan Avcı, gençlerin yapacağı animasyon, film, belgesel, kısa film, senaryo ve edebi eser yazımı gibi türlerde 23 projeye 361 bin 500 lira, geleneksel sanatlar, sahne sanatları, plastik sanatlar, edebiyat, müzik ve sinema alanlarındaki 52 proje ve faaliyete de 4 milyon 718 lira destek verildiğini dile getirdi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün 2015 yılı gişe geliri ve telif giderlerine değinen Avcı, genel müdürlüğün 2015 mali yılındaki gişe gelirlerinin 3 milyon 782 bin 134 lira, telif ödemelerinin ise 751 bin 875 lira olduğunu bildirdi.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bakanlıkta ihraç ve açığa alınmalara dair soru üzerine Avcı, "Bakanlığımızda toplam 560 personel hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bunlardan 175 kişi 672 sayılı KHK ile 11 kişi ise 675 sayılı KHK ile olmak üzere toplam 186 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Halen 347 personel hakkında soruşturma devam ediyor. Bunların 83'ü görevden uzaklaştırıldı." diye konuştu.

Osmanlı dönemi eserlerinin tiyatroda sergilenmesi konusundaki sorunun ardından Avcı, Abdülhak Hamit'in "Finten" adlı oyununun dramatoloji çalışmasının sürdüğünü ve Devlet Tiyatroları repertuvarında yer alacağını anlattı.

Turizm sektörü

Bakan Avcı, 2017'deki turizm planlamasına ilişkin şu bilgileri verdi:

"2016'da uygulanan Turizm Sektörü Acil Eylem Planının devamı niteliğinde çalışmalarımız var. Turizm sektöründe çalışan ve belirli rakamın üzerinde ülkemize gelir sağlayan turizm yatırımcılarına yeşil pasaport verilmesi amacıyla gerekli girişimlere başladık. Desteğin kapsamının genişletilmesi amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Turizm sektörüne sağlanan teşviklerin sürdürülebilir uygulamalar haline gelmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Desteklerden deniz turizmi tesislerinin yararlanması amaçlı çalışmalarımız sürüyor."

Avcı, turizm sektöründe yaşanan ekonomik daralma nedeniyle teminat yetersizliği olan A grubu seyahat acentelerinin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Belçika, Ukrayna, Almanya, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Norveç, Bulgaristan ve Romanya'dan kredi başvuru tarihinden bir önceki yıl, en az 400 bin turist getiren A grubu seyahat acentelerine kredi garanti fonu kefalet desteğiyle 100 milyon liraya kadar kredi kullanma imkanı sağlandığını kaydetti.

Turist getirilecek ülke sayısı 2015'te 13 iken bu sene 26'ya çıkardıklarını hatırlatan Avcı, yurt dışından uçakla turist getirenlere yönelik yakıt desteği kapsamında da 66 acenteye 4 bin 917 uçuş için 30 milyon 84 bin dolar ödeme yapıldığını açıkladı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement