2018'de 453 Bin Kadını İşe Yerleştirilmiş" - Son Dakika
Politika

2018'de 453 Bin Kadını İşe Yerleştirilmiş"

2018\'de 453 Bin Kadını İşe Yerleştirilmiş"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "2002'de İŞKUR tarafından 4 bin, 2018'de ise 453 bin kadın işe yerleştirilmiş.

01.03.2019 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "2002'de İŞKUR tarafından 4 bin, 2018'de ise 453 bin kadın işe yerleştirilmiş. Aslında bu başarı hikayesinin temelinde yatan konu. Kadınlar güçlü olursa biz ailenin ve Türkiye'nin güçlü olacağına inanıyoruz." dedi.

Sarıeroğlu, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığınca bir tesiste düzenlenen "Kadınlar Buluşuyor" adlı programda, partisinin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

Türkiye'nin 16 yıllık AK Parti iktidarında kadın konusunda, güçlü bir hikayesinin olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, AK Parti'nin 53 kadın milletvekilinin bulunduğunu, bu sayının TBMM'de 100'ü aştığını belirterek, bu rakamların yetersiz olmasına rağmen 10 yıl öncesinde hayal bile edilemediğini vurguladı.

Sarıeroğlu, gerek belediye başkanlıklarında gerekse meclis üyeliklerinde güçlü kadınların yer alması için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Sahanın da aslında kadın siyasetçilerin yerel yönetimler bağlamında daha çok ön planda olmasını arzu ettiğini de yaptığımız çalışmalarda gördük. AK Parti olarak kadın kollarımızı bir okul olarak değerlendiriyoruz. 53 milletvekilimizin de teşkilatlardan yetişmesinden mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

AK Parti döneminde kadınların iş hayatında edindikleri yere dikkati çeken Sarıeroğlu, "2002'de İŞKUR tarafından 4 bin, 2018'de ise 453 bin kadın işe yerleştirilmiş. Aslında bu başarı hikayesinin temelinde yatan konu. Kadınlar güçlü olursa biz ailenin ve Türkiye'nin güçlü olacağına inanıyoruz. Güçlü ve mutlu kadının pozitif etkilerinin hayatın her alanında yansımalarını güçlü şekilde olacağına inanıyorum." dedi.

Sarıeroğlu, kadınlara yönelik çok güçlü çalışmalar yaptıklarını, kadınların siyasetin öznesi haline geldiğini belirterek, "Hepimiz emeğimizle aslında arkamızda çok güçlü destekler olmadan, maddi güçler olmadan, sahalarda, partimiz içerisinde ve çalışma hayatlarımızda verdiğimiz emeğimizle siyasette AK Partili kadınlar olarak varız. İnşallah sayılarımız yerel yönetimlerde ve diğer alanlarda daha da artar." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın eşi Şule Özdin Ünal ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Cesur'un da konuşma yaptığı toplantı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal moderatörlüğünde, Sarıeroğlu ve iş kadını Mutlu Alkan'ın kadın konusundaki sunumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2018'de 453 Bin Kadını İşe Yerleştirilmiş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement