2018'den Beklentimiz Fevkalade Pozitif" - Son Dakika
Ekonomi

2018'den Beklentimiz Fevkalade Pozitif"

Boyner Grup Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner, perakende sektörünün 2017'yi çok iyi geçirdiğini belirterek, "2018'de temkinli olmakla birlikte fevkalade pozitif bir beklenti olduğunu söylemem lazım." dedi.

22.01.2018 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyner Grup Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner, perakende sektörünün 2017'yi çok iyi geçirdiğini belirterek, "2018'de temkinli olmakla birlikte fevkalade pozitif bir beklenti olduğunu söylemem lazım." dedi.

Boyner, 2017 Perakende Güneşi Ödülleri'nin sahiplerinin gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, Boyner Grup tarafından yaklaşık 2,5 yıl önce hayata geçirilen Hopi'den bahsetti.

Boyner'in yeni icadı olarak tanımladıkları Hopi'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini dile getiren Boyner, geçen yıl Hopi ile 1,75 milyon ayakkabı, 1 milyon pantolon, 1 milyon tişört satıldığını bildirdi.

Boyner, Black Friday'de Hopi üzerinden 27 otomobil satıldığını, aralık ayında on binin üzerinde piyango biletinin satışının yapıldığını kaydederek, 2018'de 300 milyon litre akaryakıt satmaya programlandıklarını aktardı.

Perakendenin sadece perakende olmaktan uzun süredir çıktığını belirten Boyner, internetle birlikte alışveriş dalgasının mağaza dışına çıktığını, mobille birlikte her yerin ve her saatin perakendenin yeri ve saati olduğunu anlattı.

Boyner, üye müşterileri ve markaları arasındaki ilişkiyi 24 saat kesintisiz sürdürmek istediklerini kaydederek, "Çok büyük planlarımız var. Datayı çok daha akıllı kullanabilmek. Yapay zeka ile kullanma becerimizi katlamak istiyoruz. Katladığımız zaman çok daha anlamlı ilişkiler kurabileceğiz müşterilerimizle." diye konuştu.

- "Sektör, 2018'i iyi geçirmek için hazırlıklı"

Cem Boyner, Hopi'nin hızla büyüyeceğini kaydederek, 9 milyon e-mail, 12 milyon cep telefonu yoluyla müşterilerle ilişki kurduklarını, mevcut verilerin önlerinin çok açık olduğunu gösterdiğini söyledi.

Boyner, 2018 ekonomiden ve perakende sektöründen 2018 için ne gibi beklentileri olduğuna ilişkin soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl büyümeler sert ve güçlü oldu. Perakendeci aslında fırtına kaptanıdır, sakin su kaptanı değildir. Dolayısıyla hazırlıklar her zaman çok iyi yapılmıştır. Her türlü sürprize çok hazır sektördür. 2017'de çok hızlı bir büyüme yaşadık. 2018'de temkinli olmakla birlikte fevkalade pozitif bir beklenti olduğunu söylemem lazım. Tedbirli diyorum çünkü bu coğrafyada hiçbir veriye sonsuza kadar kalıcı diye bakmayız. Her an değişebilir biz de kendimizi buna adapte ederiz. Yeni bir formül ve tedbirle büyümeyi ve genişlemeyi garantilemeye çalışırız. 2018 için dikkatli, tedbirli ama pozitifiz."

- " Türkiye'de çok ekmek var"

Boyner, 2017'nin 2016 gibi çok zor bir yıldan sonra başladığını kaydederek, sektörün 2018 için son derece hazırlıklı olduğunu bildirdi.

İyi bir yılın ardından yeni seneyi konuştuklarını dile getiren Boyner, sektörün 2018 yılını iyi geçirmek için tedbirli ve hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Boyner, yatırımcıların yurt dışına yatırıma yönlendiğine dair bir soruya karşılık, şunları söyledi:

"Türkiye pazarının doyum noktasına geldiğini düşünmüyorum. Türkiye'de çok ekmek var, çok dinamik nüfus var, yaşam kalitesini iyileştirmek isteyen milyonlarca nüfus var. Yapılan her iyi işin bu ülkede mutlaka karşılığı var. Ancak açıkçası yurt dışı için çok doğru, çok stratejik bir zaman olduğunu da hepimiz kabul ediyoruz. Yurt dışında fırsatlar var, bunları değerlendirmek hatta zorlamak için de çok doğru bir zaman. Sektörün yurt dışına 2018'de, 2019'da daha hızlı açılacağını bekleyebiliriz."

- "Hopi ile 2017'de 4 milyar liralık alışveriş yapıldı"

Hopi Genel Müdürü Onur Erbay ise 2015 Nisan'da Hopi'yi hayata geçirdiklerini belirterek, 2,5 senede 5,6 milyon kullanıcıya ulaştıklarını, bu yılki hedeflerinin 7,5 milyon kullanıcı olduğunu söyledi.

Şu anda sahip oldukları 130 üye iş yeri sayesinde Hopi'nin 6 bin lokasyonda kullanılabildiğini dile getiren Erbay, 2017'de Hopi üzerinden 4 milyar TL'lik alışveriş yapıldığını aktardı.

Erbay, Hopi ile tek seferde 60 bin liraya varan alışverişler yapılabildiğini kaydederek, uygulamanın kullanım ağının her geçen gün arttığını, 2018'in ilk 3 ayında Vestel, Tekzen ve Vatan Bilgisayar'da da olacaklarını bildirdi.

Geçen yıl Hopi ile en çok ayakkabı, pantolon ve tişört satıldığını dile getiren Erbay, alışverişlerin en çok 16.00-18.00 saatleri arasında yapıldığını anlattı.

Erbay, Hopi ile ortalama 400 lira alışveriş yapıldığını kaydederek, mobil ödeme ortalamasının 470 lira olduğunu bildirdi.

Hopi'nin 2018'de katlanarak büyüyeceğini dile getiren Erbay, üye sayısının 7,5 milyona, üye iş yeri sayısının 170'e çıkacağını bildirdi. Erbay, Hopi'nin daha fazla kullanılacağını sözlerine ekledi.

- "İyi günler bizi bekliyor"

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko da sektörün büyümeye devam ettiğini belirterek, "Bizler çalıştıkça sektör büyüyor. Türkiye'nin geleceği de çok büyük. Dolayısıyla bizim için de güzel bir yıl geçti." dedi.

Sektörün büyümeye devam edeceğini dile getiren Hakko, iyi günlerin kendilerini beklediğini bildirdi.

Hakko, 2018'e pozitif baktıklarını kaydederek, ilgili soru üzerine, Vakko'nun bu yılın eylül ayında Katar'da büyük bir mağaza açacağını bildirdi

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2018'den Beklentimiz Fevkalade Pozitif' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • GATHİB, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarına devam ediyor
    10:47 GATHİB, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarına devam ediyor

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesindeki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle pilot bir proje başlattı. Proje kapsamında, iklim değişikliği, yeşil enerji, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Bu çalışmaların, geleceğin üretim modellerine ayak uydurmak ve Avrupa pazarında rekabet edebilmek için önemli bir fırsat olduğu belirtiliyor.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasındaki tren seferlerini durdurdu
    10:46 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasındaki tren seferlerini durdurdu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 22 Nisan itibarıyla 2 yıl süreyle durdurulması kararının ardından Mersin-Yenice arasında faaliyet gösteren 141 No'lu hattın ve Tarsus-Yenice arasında faaliyet gösteren 264 No'lu hattın sefer sayısını artırdı.

  • Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti
    10:41 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti

    Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Bulutistan Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i ziyaret etti. Rektör Özölçer, konuklarının ticaret ve teknoloji alanındaki çalışmalarını dinledi ve ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. Heyet, Rektör Özölçer'e misafirperverliği için teşekkürlerini iletti.

  • Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor
    10:37 Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Bu istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Meteoroloji istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, projenin başarılı olması durumunda geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini belirtti.

  • Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası
    10:37 Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası

    Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelesini sürdürürken, Diyarbakır ve Şırnak'ta yargılanan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı. Dağıtım şirketinin verdiği hukuk mücadelesi sonucunda 2022 yılından bugüne kadar 3 bin 410 suç duyurusunda bulunuldu ve 187 mahkumiyet kararı alındı. Dicle Elektrik, enerji hırsızlığı konusunda 2 bin 750 dosyayı işleme alırken, yaklaşık 30 milyon TL tahsilat elde ettiğini açıkladı. Şirket, abonelerini kaçak elektrik kullanımı konusunda duyarlı olmaya davet ederek, ihbarda bulunmalarını istedi.

  • Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı
    10:35 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış sayısı martta geçen yılı aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise yüzde 47,9 düşme yaşandı. İstanbul, en yüksek konut satışına sahip il olurken, Rusya Federasyonu vatandaşları en çok konut satın alan yabancılar oldu.

  • İzmir'de Enginar Hasadı Başladı
    10:29 İzmir'de Enginar Hasadı Başladı

    Türkiye'de enginar üretiminde birinci sırada yer alan İzmir'de hasat yoğunluğu başladı. Enginarın tarladan çıkış fiyatının 15 lira olduğu, pazarlarda ise şu sıralarda 20-25 TL arasında satışa sunulduğu öğrenildi. İzmir'de enginar üretiminin yaklaşık yüzde 29'unun karşılandığı belirtilirken, bazı çiftçiler artan maliyetler nedeniyle alternatif meyve-sebze arayışına geçti.

  • Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:20 Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in başkanlığında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında, Kayseri İstihdam Fuarı'nın 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı.

  • Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı
    10:19 Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı

    Kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiği talebi arttı. Lastikçiler, yaz lastiği değişimleri ve bayram sonrası yoğunluğa hazırlanıyor. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, vatandaşların lastik etiketlerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Kış lastiklerinin sıcak havalarda tutunma özelliğini kaybettiğini ve fazla yakıt harcadığını belirten müdür, yazın lastiklerin kullanılmasını tavsiye etti.

  • Emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde zam yapılmayacak
    10:19 Emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde zam yapılmayacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardığını açıkladı. Vatandaşlar, bu açıklamayı eleştirerek emeklilerin durumunun zor olduğunu belirtti ve adaletli bir yaklaşım beklediklerini ifade etti.


Advertisement