2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Neler Oldu? Messi ve Arjantin… - Son Dakika
Spor

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Neler Oldu? Messi ve Arjantin…

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri\'nde Neler Oldu? Messi ve Arjantin…

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika elemeleri, Rusya’da düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası’na katılacak olan 32 takımdan 4,5 takımın (4 doğrudan + 1 konfederasyonlar arası play-off ile) belirleneceği elemelerin Güney Amerika ayağına CONMEBOL üyesi 10 takımın tamamı katıldı. Ekim 2015’te başlayan maçlar, 11 Ekim 2017 itibariyle sona erdi. İşte Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde son durum ve tüm merak edilenler…

04.06.2018 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safter Obuz/ Skorer

Tüm takımların aynı grupta yer aldığı ve lig usulü turnuva ile diğer takımlarla kendi sahasında ve deplasmanda olmak üzere ikişer maç yaptığı elemelerde, turnuva sonunda gupta ilk 4 sırada yer alan takımlar( Brezilya, Uruguay, Arkantin ve Kolombiya) doğrudan 2018 FIFA Dünya Kupası finallerine katılım hakkı elde etti. Grubu 5. sırada bitiren Peru, play-off'ta OFC elemeleri birincisi Yeni Zelanda'yı 0-0 ve 2-0'lık skorlarla geçerek adını 2018 FIFA Dünya Kupasına yazdıran son takım oldu.

Messi, Arjantin'i Dünya Kupası'na taşıdı!

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'ndeki son maçta Arjantin, deplasmanda Ekvador'u ağırladı. Maç başlar başlamaz  gol yiyen Arajntin, sonradan Messi'nin attığı 3 golle mücadeleyi 3-1 kazandı ve Dünya Kupası vizesi almayı başardı.
Messi'den rekor!
Lionel Messi, Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde 20 gole ulaşan ilk futbolcu olarak adını tekrar tarihe yazdırdı.
Messi, Suarez'le ünvanı paylaştı!
Güney Amerika Elemeleri'nde forma giydiği maçlarda toplam gol sayısını 21'e çıkaran Messi, Barcelona'dan takım arkadaşı Uruguaylı Luis Suarez ile organizasyonun en golcü oyuncusu unvanını paylaştı.
Şili'ye Dünya Kupası şoku!
2015 ve 2016 Copa America şampiyonluğu bulunan Şili Milli takımı, kadrosunda Arturo Vidal, Alexis Sanchez, Jean Beausejour, Fenerbahçeli Isla ve Beşiktaşlı Medel gibi bir çok önemli yıldızı barındıran Şili, daha önce grubu lider bitirmeyi garantileyen Brezilya'ya 3-0 yenildi. Kolombiya da Peru'yla 1-1 berabere kalınca Şili'ye Dünya Kupası yolu kapandı.
Maç sonunda Arturo Vidal Milli Takımı bıraktığını açıkladı. Henüz 30 yaşında olan Bayern Münih'in yıldızı Vidal, Şili formasıyla çıktığı 95 maçta 23 gol kaydederken, 2 kez de Copa America'yı kazandı.
Buraya kadar oynanan tüm karşılaşmalarda atılan goller-asistler, kazanılan-kaybedilen maçlar, gol kralları ve birçok merak edilen istatistikleri sizler için derledik…
10 takımın katıldığı 2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde grupta toplamda 40 maç oynandı. Oynanan karşılaşmalarda maç başına 2.85 ortalama ile toplamda 114 gol atıldı.
2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde en çok gol atan takımlar
Brezilya(41)
Uruguay(32)
Peru(27)
Şili(26)
Ekvador(26)
Kolombiya(21)
Arjantin(19)
Paraguay(19)
Venezuela(19)
Bolivya(16)
2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde en az gol yiyen takımlar
Brezilya(11)
Arjantin(16)
Kolombiya(19)
2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde en çok averaja sahip takımlar
Brezilya(30)
Uruguay(12)
Arjantin(3)
2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde en az averaja sahip takımlar
Bolivya(-22)
Venezuela(-16)
Paraguay(-6)
2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde gol krallığı
URU/ Edinson Cavani(10)
BRE/ Gabriel Jesus(7)
ARJ/ Lionel Messi(7)
EKV/ Felipe Caicedo(7)
CH/ Alexis Sanchez(7)
BRE/ Paulinho(6)
KOL/ James Rodriquez(6)
BRE/ Neymar(6)
CH/ Arturo Vidal(6)
PE/ Paolo Guerrero(6)

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Neler Oldu? Messi ve Arjantin… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.


Advertisement