2018'in Dekorasyon Trendi: Doğallık - Son Dakika
Kadın

2018'in Dekorasyon Trendi: Doğallık

2018\'in Dekorasyon Trendi: Doğallık

Bu yıl yaşam alanlarında ahşap ve mermer birlikteliğine dikkat çekiyor. Parkede gerçek ağaç hissi veren doğal dokuların ve açık renklerin popülerliği artıyor.

13.03.2018 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, yüksek binalar, daralan yeşil alanlar, kalabalık gibi birçok nedenle doğaya giderek daha fazla özlem duyuyor. Bu duruma bir nebze de olsa çözüm üretmek isteyenler dekorasyonda doğal dokulara, renklere yer vererek doğayı yaşam alanlarına taşımaya çalışıyor. İnovatif, işlevsel ve trend yaratan ürünleriyle mobilya bileşenleri sektörüne yön veren AGT, dekorasyonda 2018 yılında bu trendin devam edeceğinin altını çiziyor. Bu yıl ahşap ve mermerin birlikteliğinin yükselen değer olacağına dikkat çeken AGT, bloğunda da paylaştığı öne çıkan dekorasyon trendlerini şöyle özetliyor:

Mobilyada canlı, parkede doğal renkler moda

2018 yılında mobilyalarda bronz, gümüş, gold, kiremit gibi canlı ve iddialı renkler öne çıkarken parkede gerçek ağaç hissi veren, açık renkler öne çıkacak. Parkede mat ve derzli yüzeylerin yanı sıra senkronize yüzeyler de popüler olacak. AGT parke koleksiyondaki en yeni serilerden Natura Slim ve Large, ağaç dokusunu hissettiren yapısıyla bu trendi yansıtıyor. Panelde ise parlak yüzeyler ve mermer görünümlü renkler daha çok tercih edilecek. Özellikle mutfak ve banyolarda retro panel ve kaplamalar, metal destekleyiciler ya da tutacaklarla bir arada sıkça karşımıza çıkacak. Panel ve kaplamaların yanı sıra ahşaptan yapılma malzemelere, aksesuar olarak da rastlayacağız.

Modern atmosfer için gri parke

Parkelerin rengini seçerken öncelikle kullanacağınız alanı ve ihtiyaçlarınızı dikkate almalısınız. Örneğin işyerinizde veya evinizde sıcak ve samimi bir hava yaratmak istiyorsanız doğal renklerdeki parkeleri tercih edebilirsiniz. Mekanda modern bir atmosfer yaratmak istiyorsanız gri renkli bir parke kullanabilirsiniz. Bej ve beyaz ağırlıklı bir renk paleti ile doğal meşe yüzeylerin farklı tonlarını bir araya getirerek hafif ve dinlendirici bir ambiyans yaratabilirsiniz. Açık renk parkeler yaşam alanları daha aydınlık ve geniş gösterir. Eğer tercihiniz koyu renklerden yana ise mekanda karanlık bir atmosfer oluşmaması için parkenizi açık renkli mobilyalarla kombinleyebilirsiniz. Ancak bu parkelerin, çok sık temizlik gerektirdiğini de unutmamalısınız.

Küçük değişiklikler büyük etkiler yaratır

Değişikliğin ilk kuralı fark yaratmaktır. Yaşam alanlarınızda fark yaratmak içinse çok büyük değişikliklere gitmenize gerek yok. Eğer zemin kaplamalarınızı değiştirmek ya da duvar boyalarınızı yenilemek size fazla radikal geliyorsa, değişiklikle ufak adımlarla başlayabilirsiniz. Bu adımlardan ilki ve belki de en etkilisi; mutfak, banyo, oturma odası ya da yatak odanızda tercih edebileceğiniz panel ve profil değişiklikleridir. Farklı büyüklük, doku ve desendeki paneller; mutfak ya da banyo dolaplarınızda fark yaratabileceği gibi, tamamen size özel bir kitaplık ortaya koymanızda da size yardımcı olabilir. Kenar, taç, süpürgelik, yüzey, masa ayağı veya kapak gibi çeşitlendirmelere gideceğiniz profiller de yaşam alanlarınızın değişiminde bir 'Big Bang' etkisi yaratabilir. Örneğin açık renkteki süpürgeliklerle daha ferah bir mutfağa kavuşabilir ya da sade duvar profilleriyle salonunuza kolayca yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın 2018'in Dekorasyon Trendi: Doğallık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü Belediyesi Kadınlara Öz Savunma Eğitimi Düzenliyor
    16:18 Beylikdüzü Belediyesi Kadınlara Öz Savunma Eğitimi Düzenliyor

    Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki kadınların mental ve fiziksel olarak güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla öz savunma eğitimleri düzenliyor. Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

  • Emma Watson, pahalı bir cinsel tatmin sitesine abone oldu
    11:18 Emma Watson, pahalı bir cinsel tatmin sitesine abone oldu

    Ünlü oyuncu Emma Watson, kadınların cinsel hayatıyla ilgili içerikler üreten bir abonelik tabanlı web sitesine üye oldu. Abonelik ücretinin 1500 TL'den başladığı sitenin değerli olduğunu belirten oyuncu, uzun süre devam etmesini diledi.

  • Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi
    01:09 Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi

    Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın kurduğu Dilan Polat Kadın ve Çocuklara Eğitim ve Destek Vakfı, 1.5 yıllık süreç içerisinde faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi. Vakıf, eğitim projeleri, seminerler, atölyeler ve rehberlik programları gibi faaliyetleri gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Yönetiminde eşi Engin Polat da bulunan vakfa Engin Polat 1 milyon TL bağış yapmıştı.

  • Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda Ücretsiz Dükkan Tahsisi Başvuruları Başladı
    15 Nis Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda Ücretsiz Dükkan Tahsisi Başvuruları Başladı

    Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda ücretsiz dükkan tahsisi için başvurular bugün başladı. Kadınlar, 19 Nisan'a kadar başvurularını yapabilecekler.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    13 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, KADES'in tanıtılması ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Enez ilçesinde kurulan halk pazarında aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgi veren ekipler, KADES'in amaçları ve kullanımını anlatan broşürler de dağıttı. Bilgilendirme çalışmaları devam edecek.

  • Kadından muhtar olmaz' dediler ama o yılmadı Kura çekimi ile muhtarlığı kazanan kadın muhtar hizmet için kolları sıvadı
    13 Nis Kadından muhtar olmaz' dediler ama o yılmadı Kura çekimi ile muhtarlığı kazanan kadın muhtar hizmet için kolları sıvadı

    Malatya'nın Kale ilçesinde yaşayan Hediye Ceylan, 'Kadından muhtar olmaz' uyarılarına rağmen girdiği muhtarlık seçiminde rakibi ile aynı oyda kalınca kura çekimi ile seçimi kazanan taraf oldu. Hizmet için kolları sıvayan Hediye Ceylan, şimdi bir kadın olarak daha iyi hizmet yapmak için çalışacağını söylüyor.

  • Depremzede Kadınlar Konteyner Kentinde Organik Sabun Üretiyor
    13 Nis Depremzede Kadınlar Konteyner Kentinde Organik Sabun Üretiyor

    Hatay'ın İskenderun ilçesindeki konteyner kentte açılan kursta zeytinyağı ve çiçeklerden organik sabun yapmayı öğrenen depremzede kadınlar, üretimle olumsuz etkilerden uzaklaşıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve IC İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle düzenlenen kursta eğitim alan kadınlar, atölyede zeytinyağı ve çiçeklerle fermente edilen sabunlar üretiyor. Ayrıca atık yağları geri dönüştürerek temizlikte kullanılan sabunlar da üreten kadınlar, meslek öğrenip sosyalleşerek afetin olumsuz etkisinden uzaklaşıyor.

  • Zeytinburnu'nda Tehdit ve Hakaret Mesajlarıyla Mücadele Eden Kadına Elektronik Kelepçe Takıldı
    13 Nis Zeytinburnu'nda Tehdit ve Hakaret Mesajlarıyla Mücadele Eden Kadına Elektronik Kelepçe Takıldı

    Zeytinburnu'nda eşini yaralayan ve tehditlerine devam eden Ragıp Canan'a elektronik kelepçe takıldı. Ancak kelepçeyi kıran Canan, tehdit mesajları atmaya devam etti. Mağdur kadın, can güvenliği olmadığını belirterek yardım talep etti.

  • Kuşadası'nda El Emeği Festivali'nde Ramazan Bayramı'nda da yoğun ilgi
    12 Nis Kuşadası'nda El Emeği Festivali'nde Ramazan Bayramı'nda da yoğun ilgi

    Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen El Emeği Festivali'nde kadınlar tarafından üretilen ürünler, Ramazan Bayramı'nda da büyük ilgi gördü. Festivalde açılan tezgahlarda takıdan ev eşyasına, tekstil ürünlerinden aksesuar ve hediyeliklere kadar birçok ürün satışa sunuldu. Festival, kente tatil için gelenlerin uğrak noktalarından biri oldu.

  • DİTİB Dortmund Kadınlar Kolu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti
    12 Nis DİTİB Dortmund Kadınlar Kolu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti

    Almanya'nın Dortmund kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dortmund Kadınlar Kolu üyeleri, İşçi Refahı Derneği (AWO) Dortmund Huzurevi'ni ziyaret ederek bayramlaştı ve sohbet etti. Huzurevi sakinlerine çiçek dağıtan heyet, mutluluklarını paylaşmanın ve dayanışmanın önemini vurguladı. DİTİB, bu ziyaretleri her yıl tekrarlayacaklarını belirtti.

  • KADEM Bayram Karavanı, Hatay'daki depremzedelere ikramda bulundu
    11 Nis KADEM Bayram Karavanı, Hatay'daki depremzedelere ikramda bulundu

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen 'Bayram Karavanı', Hatay'daki depremzedelere çay, kahve ve çikolata ikramında bulundu. Karavan, Kahramanmaraş'ın ardından Hatay'a gelerek İskenderun ilçesindeki Üsküdar Konteyner Kenti'ne konuşlandı ve gün boyu vatandaşlara hizmet verdi. KADEM Yayın Editörü Rabia Albayrak, depremzedelerle hasbihal ederek bayramlarını kutlamak istediklerini belirtti ve KADEM'in bölgede olmaya devam edeceğini söyledi.


Advertisement