2018 Şeffaflık Ödülü 'Altın' Gence - Son Dakika
Güncel

2018 Şeffaflık Ödülü 'Altın' Gence

2018 Şeffaflık Ödülü \'Altın\' Gence

Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü'ne atfen verilen Şeffaflık Ödülleri sahiplerini buldu.

11.12.2018 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü'ne atfen verilen Şeffaflık Ödülleri sahiplerini buldu. Beş ayrı kategoride değerlendirme yapılan ödüllerde bu yıl ilk kez açılan 'Gençlik' kategorisi ödülünü Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ertuğrul Çavuşoğlu kazandı.

9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü'ne atfen bu yıl dördüncüsü düzenlenen Şeffaflık Ödülleri'nde 2018'in kazananları açıklandı.

Yolsuzlukla mücadelede dayanışmaya ve açık topluma dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Şeffaflık Ödülleri, 'Medya, Yurttaş, Kurumsal Şeffaflık, Şeffaf Belediyecilik ve Gençlik' kategorilerinde verildi. Medya dalında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Yurttaş kategorisinde Fatih Belediye Meclisi Üyesi Uğur Soylu, Kurumsal Şeffaflık  kategorisinde Pfizer Türkiye ve Şeffaf Belediyecilik kategorilerinde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ödüle değer görüldü.

PROJE ULUSLARARASI ŞEFFAFLIK DERNEĞİ İLE HAYATA GEÇECEK

Bu yıl ilk kez sunulan 'Gençlik' dalındaki ödülü ise Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ertuğrul Çavuşoğlu kazandı.

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin açtığı yarışma için hazırladığı 'Şeffaflık için Dijital Sanat ve Tasarım' başlıklı projesiyle ödülü kazanan Çavuşoğlu, projesiyle ilgili şu bilgileri aktardı:

"Şeffaflık Dijital Sanat Atölyesi", eğitim seminerleri, tasarım yarışması ve sonunda sergi & kokteyl barındıran bir çalışma atölyesi. Eğitim seminerlerinde iyi yönetişim, şeffaflık, etik ve yurttaşlık bilinci gibi temel konularda ders verilecek, katılımcı öğrenciler bu doğrultuda yapacakları çalışmalarla tasarım yarışmasına katılabilecekler. Ortaya çıkan çalışmalar dernek yöneticilerinin yanı sıra şeffaflık ödülleri sahiplerinin de davet edilmesiyle sergilenecek."

Altınbaş Üniversitesi Şeffaflık Kulübü kurucularından olan Ertuğrul Çavuşoğlu, proje kapsamında tüm çalışmaların sosyal medya yoluyla paylaşılarak katılımcıları da aşan daha geniş bir kitleye ulaşmasının hedeflendiğini vurgulayarak, ödül alan projesini Uluslararası Şeffaflık Derneği ile birlikte hayata geçireceklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2018 Şeffaflık Ödülü 'Altın' Gence - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement