2018 Türkiye İçin Maden Çağı Olacak - Son Dakika
Güncel

2018 Türkiye İçin Maden Çağı Olacak

Muzaffer Polat Group, 2018 yılında büyük bir ivme yakalaması beklenen kömür sektöründeki payını artırmaya hazırlanıyor.

04.12.2017 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş



M. Polat Group'un, Fina Enerji Holding ortaklığıyla yürüttüğü ve sene ortasında üretime geçecek projesinin maden ayağında, yılda 5 milyon ton kömür üretilecek.

Hükümetin, 2018 yılı itibariyle yerli kömür üretimi ve santral yapımına yönelik özel bir teşvik paketi hazırlığında olduğunu açıklaması, gözleri kömür ve madencilik sektörüne çevirdi. Türkiye'nin yaklaşık 35 – 40 milyon tonluk kömür ithalatını azaltmaya yönelik bu yaklaşım, sektörde yeni yatırım ve işbirliklerinin kapısını araladı.

Yılda 700 bin ton kömür hacmi ile Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olan Muzaffer Polat Group, Amasya Suluova ve Balıkesir Kepsut'taki madenlerinde yılda 200 ila 250 bin ton arası yerli kömür çıkarıyor. Amasya'da 250.000 ton/yıl tüvenan kömür üretim kapasiteli kömür ocağı işletmesini faaliyete geçiren M. Polat Group, ayrıca Burdur Merkez'de maden sahalarına sahip. Grubun halen bu sahalarda kömür arama sondajı ve Ar - Ge çalışmaları devam ediyor. Amasya Suluova için 150 bin ton/yıl, Balıkesir Kepsut için de 150 bin ton/yıl kömür üretimi yapılıyor.
Türkiye'nin 2018 yılında beklenenin üzerinde bir büyüme göstereceğine inandığını dile getiren M. Polat Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat, "Hem sektöre hem de grubumun çalışmalarına bakar isek 2018 yılının önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini söyleyebiliriz. Özellikle hükümetimizin attığı adımlarla sektörümüz önemli bir ivme yakalayacak. Son bir yılda 1.4 milyar ton yeni kömür rezervi keşfedildi. Yani ülkemizdeki potansiyel rezerv her geçen gün artıyor. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 350 milyar dolarlık bir değer olduğu öngörülüyor. Bu değerden faydalanmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Grup olarak Ar- Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Muzaffer Polat, "Türkiye'nin en kaliteli kömürlerinin olduğu Soma ve Kınık Bölgesinde yoğunlaşarak lisanslar edindik. Lisansların toplamı 2 bin hektar oldu. Bu bölgelerde yoğun Ar - Ge çalışmasına başladık. Fiba Grubu'nun iştiraki Fina Enerji Holding ortaklığıyla yürüttüğümüz bir projemiz mevcut. Altı milyon ton/yıl kömür üretimi ve 2*350 Megavat termik santral kurulumu hedefiyle çalışmalarımıza üç yıl önce başladık. Projemizi iki ayağa ayırıyoruz. Bu ayaklardan biri olan maden grubunda yatırımımız çok hızlı ilerliyor. 2018'in altıncı ayında üretime geçmeyi hedefliyoruz. Yılda 5 milyon ton kömür üretmeyi planlıyoruz. Diğer yandan ise enerji tarafında bütün izin ve lisanslarımız hazır. Bu bölümde de 2019 sonu gibi üretime geçmeyi arzu ediyoruz" dedi.

"FARKLI SEKTÖR YATIRIMLARIMIZ OLACAK"

Muzaffer Polat Group'un Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda farklı yatırımlara da yöneldiğini ve 2018 yılında yeni projelerini duyuracaklarını anlatan Muzaffer Polat, "Şirketimiz iştigal konusu gereği odak noktamız kömür. Ancak enerji, gıda ve turizm gibi yeni sektörlere de atılım yaptık. Türkiye için bir ilk olacak farklı ürün ve konseptlerle 2018 yılında piyasada olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2018 Türkiye İçin Maden Çağı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement