2018 YKS Ne Zaman? YKS Saat Kaçta? - Son Dakika
Güncel

2018 YKS Ne Zaman? YKS Saat Kaçta?

2018 YKS Ne Zaman? YKS Saat Kaçta?

ÖSYM YKS'ya dair detayları paylaştı. Peki, YKS ne zaman? YKS saat kaçta? YKS giriş belgesi nereden alınacak? YKS'ye dair tüm detaylar haberimizde...

29.06.2018 16:55  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye giriş sistemi değişti. Bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenciler farklı bir sistemle karşılaştı. Peki, 2018 YKS ne zaman? YKS saat kaçta? YKS giriş belgeleri nereden alınacak? Yeni sisteme dair tüm merak edilenler haberimizde.

SİSTEMDE DEĞİŞİKLİK

YÖK, üniversiteye giriş sınavında bu yıl yeni bir düzenlemeye gitti. Önceleri YGS ve LYS olarak iki oturumla yapılan sınav artık YKS ismine evrildi.

YKS'nin de tıpkı eski sistemdeki gibi TYT ve AYT adı altında iki evresi bulunuyor. Eski sistemde YGS'nin karşılığı yeni sistemde Temel Yetenek Testi (TYT), eski sistemdeki LYS'nin yeni sistemdeki karşılığı ise Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) oldu.

2018 YKS NE ZAMAN?

YÖK tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilerin merakla beklediği sınav takvimi duyuruldu. İşte 2018 YKS takvimi:

TYT: 30 Haziran Cuma - Saat: 10.00

ATY: 1 Temmuz Pazar - Saat: 10.00

9.45 YASAĞI KALKTI

ÖSYM'nin önceki sınavlarda uyguladığı 9.45 sistemi kalktı. Buna göre öğrenciler saat 10.00'a kadar sınav yerlerine alınacaklar. Öte yandan ÖSYM'den bu konuya ilişkin son dakika uyarısı geldi. Uyarıda saat 10.00'dan sonra binalara kesinlikle alımın olmayacağı bildirildi.

SINAV SÜRELERİ

2018 yılında üniversiteye giriş sınavında yapılan değişiklikler sınav sürelerinde görülmedi. 2018 YKS için sınav süreleri şu şekilde belirlendi:

TYT: Başlangıç saat 10.15 - 135 dakika sürecek

ATY: Başlangı. saat 10.15 - 180 dakika sürecek

YKS GİRİŞ BELGELERİ NEREDEN ALINACAK?

Sınav stresi yaşayan öğrenciler, "YKS giriş belgeleri nereden alınacak?" gibi düşüncelere de sahip olabiliyorlar. Ancak çok basit bir yöntemle sınav belgelerine ulaşabilmek mümkün.

Öğrenciler, ÖSYM'nin Aday İşlem Sistemi (AİS) sayfasından TC kimlik numaraları ve ÖSYM numaraları ile sınav giriş belgelerine ulaşabilecekler.

FOTOĞRAF UYARISI

ÖSYM, sınav giriş saatinde olduğu gibi YKS giriş belgeleri için de önemli bir uyarıda bulundu. Buna göre sınav giriş belgelerinde fotoğraf olmayan ve fotoğrafı net olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. ÖSYM özellikle fotoğrafın net olması konusunda öğrencilere uyarıda bulundu.

YKS GİRİŞ YERİ ÖĞRENME

YKS'ye girecek öğrencilerin sınava giriş yerleri de geçtiğimiz günlerde belli oldu. Öğrenciler giriş belgelerini temin edebildikleri ÖSYM - AİS sayfasından öğrenebilecekler.

Son Dakika Güncel 2018 YKS Ne Zaman? YKS Saat Kaçta? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement