2019 BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuçları için MEB'ten açıklama! - Son Dakika
Eğitim

2019 BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuçları için MEB'ten açıklama!

BİLSEM sonuçları 2019 ne zaman açıklanacak? arama motorunda hızla aranmaya başladı. MEB tarafından yayımlanan duyuru neticesinde, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları belli oldu.

25.07.2019 00:42  Güncelleme: 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLSEM sonuçları 2019 ne zaman açıklanacak? arama motorunda hızla aranmaya başladı. MEB tarafından yayımlanan duyuru neticesinde, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları belli oldu. BİLSEM sonuçları sorgulama işlemleri, açıklandıktan sonra www.meb.gov.tr üzerinden yapılabiliyor. BİLSEM sonuçları 2019 ne zaman açıklanacak? diye merak edenler için yanıtı haberimizde yer alıyor...

BİLSEM SONUÇLARI 2019 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yayımlanan duyuru neticesinde, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçlarının 21 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. BİLSEM sonuçları sorgulama işlemleri, 21 Ağustos 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr üzerinden yapılabilir.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin 19 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

BİLSEM MÜLAKATLARINA KAÇ KİŞİ ALINDI?

BİLSEM'de bu yıl 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye alındı. Bakanlığın verilerine göre, bu yıl grup tarama sürecinin ardından yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınan öğrenci sayısında 3 katın üzerinde artış kaydedildi.

SONUÇLARA İTİRAZ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.

2019 BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuçları için MEB\'ten açıklama!

Son Dakika Eğitim 2019 BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuçları için MEB'ten açıklama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement