2019'da Verinin Önemi Daha da Artacak - Son Dakika
Güncel

2019'da Verinin Önemi Daha da Artacak

2019\'da Verinin Önemi Daha da Artacak

– BU yıl dünyayı değiştirecek en önemli 5 teknolojiyi paylaşan Anker Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Cem Bodur, veri kullanımının öneminin çok daha artacağını belirterek "Müzik uygulamaları, verileri kullanıcılarına daha iyi bir müzik deneyimi yaşatabilmek için analiz ederken, teknoloji...

14.01.2019 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BU yıl dünyayı değiştirecek en önemli 5 teknolojiyi paylaşan Anker Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Cem Bodur, veri kullanımının öneminin çok daha artacağını belirterek "Müzik uygulamaları, verileri kullanıcılarına daha iyi bir müzik deneyimi yaşatabilmek için analiz ederken, teknoloji lideri firmalar ise veriyi sürücüsüz araçlar geliştirmek için kullanıyor" dedi.

Teknoloji sadece cihazları değil, içinde bulunduğumuz yapıları da akıllı hale getiriyor. 2019 yılında tüketici elektroniğine damgasını vuracak trendlerin belli olduğunu ifade eden ve araştırma şirketlerinin öngörülerinde akıllı cihaz ve araçların ön plana çıktığını vurgulayan Anker Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Cem Bodur, 2019'da tüketicilerin yaşamını etkileyecek en önemli 5 teknoloji hakkında bilgi verdi. Bodur, sipariş getiren sürücüsüz araçların veya cebe girebilecek boyutta projeksiyon cihazlarının hayatımıza girmeyi beklediğini ifade etti.

AKILLI SİSTEMLER KULLANICISINI DAHA İYİ TANIYACAK

Teknoloji firmalarının verinin gücünden farklı şekillerde faydalanmayı amaçladığını ifade eden Anker Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Bodur, "Müzik uygulamaları, verileri kullanıcılarına daha iyi bir müzik deneyimi yaşatabilmek için analiz ederken, teknoloji lideri firmalar ise veriyi sürücüsüz araçlar geliştirmek için kullanıyor. Kullanıcısını her geçen gün biraz daha iyi tanıyan ve kendini onun tercihlerine göre sürekli olarak güncelleyen yeni akıllı sistemler, gücünü veriden alan teknolojik cihazlar ile birlikte, tüketicilerin hayatını her geçen gün biraz daha kolaylaştırıyor. Bu trend, hızlı gelişimine 2019 yılında da devam edecek" diye konuştu.

SİPARİŞLERİ SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR GETİRECEK

Trafikte kendi kendine yol alan sürücüsüz araçlar için henüz erken olduğunu dile getiren Bodur, "Ancak konu kısa mesafe sipariş teslimatına geldiğinde sürücüsüz araçları yakında kullanmaya başlayabiliriz. Sürücüsüz araçlar, siparişini verdiğimiz pizzayı rahatlıkla evimize getirebilir. Gideceği mesafe belirli bir alan içinde olduğundan, kontrollü bir şekilde yol alarak görevini başarıyla tamamlayabilir. Sürecin tamamen otomatik hale gelmesi maliyetleri azaltacağından, firmalar müşterilerine çok daha uygun fiyatlarla hizmet verebilir. Teknolojiye öncülük eden şirketlerin yaptığı pilot çalışmalar, yeni yılla birlikte sürücüsüz sipariş teslimatı devrinin çok da uzak olmadığına dair önemli ipuçları barındırıyor" dedi.

PROJEKSİYON CİHAZLARI KÜÇÜLECEK

Sayısı hızla artan akıllı ofislerde, ısıtma ve aydınlatma gibi sistemler anlık olarak otomatik bir şekilde kontrol ediliyor. Yeni geliştirilen sensörler sayesinde, akıllı iş yerleri çalışanları tanıyor, ortamın ısı ve aydınlatma gibi değişkenlerini herkesi memnun edecek hale getiriyor. Ses ve hava kirliliğini ölçüyor, gerektiğinde yöneticileri uyarıyor. Akıllanan ofisler ile hantal projeksiyonların devrinin de sona erdiğini kaydeden Bodur, "Nebula'nın ürettiği yeni akıllı projeksiyon sistemi Capsule ile projeksiyon cihazları cebe giriyor. Kola kutusunu andıran tasarımıyla Capsule, küçük gövdesiyle tüm projeksiyon ihtiyaçlarına çözüm oluyor, ofiste sunum yapmak çok daha kolay hale geliyor. Akıllı ofisler, kablo kargaşasından kurtulmak için ise Anker'in taşınabilir güç üniteleri ve kablosuz şarj cihazlarından faydalanıyor; çalışma masaları rahat bir nefes alıyor" diye konuştu.

KONTROL İÇİN HASTANEYE GİTMEK ŞART OLMAYACAK

"Ufak bir kontrol için hastaneye gitme dönemi, akıllı cihazlar sayesinde yakında tamamen sona erecek gibi görünüyor" diyen Bodur, "Firmaların geliştirdiği akıllı sağlık kitleri, kullanıcıların durumunu yakından takip ediyor, gerektiğinde onlara uyarı veriyor. Kullanıcılar teknoloji sayesinde diledikleri an sağlık durumlarını kontrol edebiliyor, gerektiğinde akıllı cihazlar üzerinden doktor ve psikologlardan özel destek alıyor. Akıllı teknolojiler sayesinde, sağlık merkezlerine ulaşmakta güçlük yaşayan insanlara alternatif sağlanıyor, yüksek maliyetli rutin kontroller çok daha ulaşılabilir hale geliyor" ifadelerini kullandı.

"HARİTALANDIRMA SİSTEMİNİ KULLANAN AKILLI CİHAZLARIN SAYISI ARTACAK"

Akıllı telefonlardaki haritaların, yeni yılda daha da akıllı hale geleceğini belirten Bodur, "Sadece gidilmek istenen yeri göstermekle kalmayacak, kullanıcıların neye ihtiyacı olduğunu öğrenip ona uygun tavsiyelerde bulunacaklar. Böylece kullanıcılar gitmek istedikleri yere çok daha hızlı gidecek, aradıkları şeyi çok daha kolay bulacak. Haritalandırma teknolojisinin getirdiği yenilikler sadece trafiğe özgü değil. Akıllı cihazlar da bu gelişmelerden faydalanıyor, kullanıcılara ev temizliğinde yardımcı olan Eufy RoboVac gibi akıllı süpürgeler bu teknolojiyi kullanıyor. 2019'da haritalandırma sistemini kullanan akıllı cihazların sayısı artacak" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2019'da Verinin Önemi Daha da Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement