Fitre Nedir ve Kimlere Verilir? - Son Dakika
Ekonomi

Fitre Nedir ve Kimlere Verilir?

Fitre Nedir ve Kimlere Verilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 fitre fiyatlarını açıkladı. 2019 fitre fiyatları ne kadar? Fitre nedir? Fitre kimlere verilir?

09.04.2019 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkalığı da 2019 fitre fiyatlarını açıkladı. Peki, fitre nedir ve kimlere verilir? Fitre fiyatları ne kadar?

FİTRE NE KADAR OLDU?

Ramazan ayına yaklaşırken vatandaşlar 2019 yılı fitre miktarlarını merak etmeye başladı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, 2019 fitre miktarını ise 23 lira olarak belirledi. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyoekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2019 ramazan ayının başlangıcından 2020 yılı ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 23 lira olarak belirlenmesine karar verildi." ifadeleri yer aldı.

FİTRE NEDİR?

Asıl adı Sadaka-i Fıtır olan fitre, bir ibadet şeklidir ve insanlara yardımlaşmayı, dayanışmayı öğretir. İnsan bedeninin zekatı olarak bilinen fitreye "can sadakası" da denir. Fitre, yoksul kimselerin ihtiyaçlarını karşılamaya yardım eder.

Fitre Nedir ve Kimlere Verilir?

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Genellikle Arefe günü ve bayram namazı arasında ödenen fitrenin bu zaman diliminde ödenmesinin nedeni, bayram öncesi yoksulların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleridir. Ancak ramazan bayramı dışındaki günlerde de fitre verilebilir.

KİMLERE VERİLİR?

Kur'an'da zekat ve fitrenin kimlere verilip kimlere verilemeyeceği durumu ayrıntıları ile belirtilmiştir. Fitre; kardeşe, geline ve damada, kayınpedere ya da kayınvalideye, üvey kardeşe, üvey babaya, üvey anneye, üvey evlada verilebilir. Ayrıca hala, amca, dayı gibi ikinci dereceden akrabalara fitre verilebilir. Borçlu ya da fakir, yoksul kimselere fitre vermek ise en büyük sevaplardandır.

FİTRE KİMLERE VERİLMEZ?

Ailedeki anneye ya da babaya, kız ya da erkek çocuklarına yani evlatlara, torunlara, eşlere, büyük anne/ anneannelere, dedelere ve Müslüman olmayanlara verilmez.

Son Dakika Ekonomi Fitre Nedir ve Kimlere Verilir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement