2019 Yaz Sezonunda Turizm Patlaması Olacak - Son Dakika
Ekonomi

2019 Yaz Sezonunda Turizm Patlaması Olacak

2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacak Turizmciler yerli turisti uyardı Erken rezervasyon yaptırmayan kapıda kala bilirMUĞLA - Türkiye'nin 2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacağını ön gören turizmciler yerli turistlerin erken rezervasyon yaptırmalarını istedi.

23.10.2018 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacak

Turizmciler yerli turisti uyardı

Erken rezervasyon yaptırmayan kapıda kala bilir

MUĞLA - Türkiye'nin 2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacağını ön gören turizmciler yerli turistlerin erken rezervasyon yaptırmalarını istedi. Bodrum'lu turizmciler yerli turisttin kapıda kalmaması için ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi.

2018 yaz sezonunda Bodrum'da artış gösteren turist sayısı yaklaşık 10 milyon'a ulaştı. İlçede yaz sezonun iyi geçmesi 2019 yaz sezonunu da etkiledi. 2019 yaz sezonunda Bodrum'daki bir çok otel erken rezervasyon almaya başladı. 5 yıldızlı oteller şimdiden doluluk oranlarını yarı yarıya tamamladı. Yerli turistin göz bebeği olan Bodrum'da kapıda kalmamaları için turizmciler erken rezervasyon yaptırmalarını istedi.

Yolcu sayısı yarı yarıya arttı

Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminaline 2017 yılında gelen ziyaretçi sayısının 449 bin 615 olarak hesaplanırken 2018 yılı yaz sezonunda bu sayının 718 bin 460'a ulaştığı öğrenildi. Buna göre geçtiğimiz yıl gelen yabancı turist sayısında 268 bin 845 kişilik arttığı yüzde 59 artış yaşandığı ortaya çıktı. Bodrum'a deniz yoluyla gelen ziyaretçi sayılarına 2017 yaz sezonunda Bodrum limanlarına gelen ziyaretçi sayısının 257 bin 824 olduğu, 2018 yılının aynı döneminde ise bu sayının 285 bin 909'a ulaştığı bildirildi.

Avrupalı turist artış gösteri

Bodrum'u en çok ziyaret eden ülkeler arasında ise İngiltere yine başı çekti. 2018 yılında Bodrum'u en çok 157 bin 188 kişiyle İngilizler, 94 bin 549 kişiyle Ruslar, 83 bin 122 kişiyle Polonyalılar, 65 bin 159 kişiyle Almanlar, 51 bin 707 kişiyle de Hollandalılar ziyaret etti.

Yerli turist akını

Sezon boyunca 3 milyon2a yakın aracın Bodrum'a girdiği ve 8 milyon yerli turisttin Bodrum'a akın ettiği öğrenildi. Türkiye'nin birçok şehrinde akın eden yerli turistler Ramazan ve Kurban bayramlarında da Bodrum'u tercih etti. Dini bayramlarda Bodrum'a gelen turistler kilometrelerce kuyruk oluşturmuştu. Emniyet güçleri ilçede kırmızı alarma geçmişti. 2019 sezonun da da bunların yaşanmaması için turizmciler yerli turistin biran önce erken rezervasyon yaptırmasını istedi. Özellikle Uçakları ve toplu taşıma araçlarıyla Bodrum'a gelinmesini söyleyen işletmeciler daha rahat bir tatil geçirmeleri için yerli turistlerin araçlarıyla gelmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Yabancı turistler erken rezervasyonlara başladığını da açıklayan turizmciler yerli turisttin kapıda kalmaması için bir an önce rezervasyonlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundular.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet Tulunay 2018 yaz sezonunun çok iyi geçtiğini belirterek "2018 sezonu beklentilerimizin üzerinde geçti. 2017 rezervasyonlarıyla kıyaslarsak yüze 25 bir oranlar daha iyi rezervasyonlarımız gerçekleşti. Sezon halen devam ediyor. Ekim ayında olmamıza rağmen otelimiz yüzde 85 oranında doluluğu var. Geçen sene bu dönemlerde tesisimiz kapalıydı. Bu sene halen otelimiz açık ve doluluk oranı çok yüksek. Bu ay sonunda işletmemizi kapatmayı planlıyoruz. Şu anda halen çeşitli ülkelerden özellikle Avrupa ülkelerinde misafirlerimiz tatil yapıyor" dedi.

2019 yılını da değerlendiren Tulunay "2019 verilerini şimdiden görmeye başladık. Erken satan tur operatörleri ve marketler İngiltere, Hollanda ve Belçikalı misafirlerimize baktığımızda da bu yıla göre yüzde 50 artış görülüyor" şeklinde konuştu.

Erken rezervasyon için yerli turistin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Mehmet Tulunay "Bodrum'da turizm işletmeciliği yapıyoruz. Yerli turistlerin rezervasyon için biraz daha erken davranmaları gerektiğini düşünüyorum. İngiltere, Almanya ve Belçika satışları başladı. İç Pazar misafirleri de geç kalmadan erken rezervasyonlarını yaptırsınlar" ifadelerini kullandı.

Bodrum Otelciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi basın sözcüsü Alişir Şahin ise 2018 yılının çok güzel geçtiğini ifade ederek "Dış pazarda yüzde 60 bir artış oldu. İngiltere, Rusya, Polonya, Almanya ve Hollanda büyük artış gösterdi. Bu yıl nihayet 2 yıl aradan sonra Avrupalı turist gelmeye başladı. 2019 yılı ise 2018'in çok üstünde olacak. Şu andaki erken rezervasyonlar otellere gelmeye başladı. Buda bizim için sevindirici bir durum" dedi.

Yerli turistti uyardı

Yerli turistlere uyarılarda bulunan Şahin " Bu yıl iç pazarda çok güzel geçti. Bodrum iç pazarı da çok seviyor. 2019 yaz sezonu yerli misafirlerimizin dışarıda kalmamaları için bir an önce rezervasyon yaptırmaları gerektiğini düşünüyorum. Çocuklara ve hanım efendiler lütfen eşlerinizi ve babalarınızı ikna ederek araba ile gelmemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle havayolunu veya şehirler arası otobüsleri tercih etmelerini istiyorum. Çünkü Bodrum'da trafik sorunu ile karşılaşmamaları ve güzel bir tatil yapmaları için söylüyorum. Şimdiden gidecekleri otelleri nasıl olmasını istiyorlarsa seçsin yerli misafirlerimiz. Dinlenmemi istiyorlar, eğlencemi istiyorlar, deniz mi yoksam havuz mu istiyorlar şimdiden bunları belirse yerli turist istedikleri oteli seçe bilirler. Özellikle uçak biletlerini ve kalacakları oteli erken rezervasyonlarla alırlarsa da çok ciddi indirimler söz konusu. İyi bir tatil yapmak istiyorlarsa dışarıda kalmak istemiyorlarsa erken rezervasyon yaptırsınlar. Çünkü çok güzel ve yoğun bir sezon bizi bekliyor." şeklinde konuştu.

2019 Yaz Sezonunda Turizm Patlaması Olacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2019 Yaz Sezonunda Turizm Patlaması Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı
    12:18 Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı

    Kuşadası ilçesindeki kruvaziyer turizminin önemli sorunlarından biri olan hanutçuluğun önlenmesi amacıyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde önemli bir adım atıldı. İlçe Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, mal ve hizmet satmak için yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden iş yerlerine yönelik ciddi tedbirler alındı.

  • Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor
    12:16 Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor

    Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak yaptıkları çöp toplama ve çevre temizliği çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki çöp konteynerlerini de yıkayıp dezenfekte ediyor. Çevre dostu uygulamalarla ilçenin yaşam kalitesini artırmaya odaklanan Efeler Belediyesi, çevre kirliliğini azaltırken halk sağlığına da önem veriyor.

  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    12:09 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektörünün lokomotifi olduklarını belirterek, sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazması gerektiğini söyledi. Genel kurulda, 2023 yılı yönetim kurulu ve denetim çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılı Türkiye geneli halı sektörü ihracatı içerisindeki payı yüzde 67,3 oldu. Halı ihracatının en fazla yapıldığı ülke ise Birleşik Devletler oldu.

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.


Advertisement