2019 yılı magazin ve sanat dünyasında böyle geçti… - Son Dakika
Magazin

2019 yılı magazin ve sanat dünyasında böyle geçti…

2019 yılı magazin ve sanat dünyasında böyle geçti…

İşte yıl boyunca ünlüler dünyasında yaşananlar.

26.12.2019 14:48  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte yıl boyunca ünlüler dünyasında yaşananlar…

Magazin ve sanat camiası oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı. Kimi zaman evlilik ve boşanma haberleri manşetlerde yer alırken, kimi zaman ise sansasyonel olaylar gündemi belirledi. 2019 yılı sanat dünyasından çok değerli, eserleriyle her zaman hatırlayacağımız birçok ünlü ismi de bizden aldı.

Bu yıl da en popüler isim Acun Ilıcalı oldu

Yapımcılığını yaptığı programlar ve Şeyma Subaşı ile boşanmasıyla geçtiğimiz yılın en çok konuşulan ismi olan Acun Ilıcalı, 2019 yılının en popüler ismi oldu. Boşandıktan sonra birçok ünlü isimle beraber anılan medya patronu, Şubat ayında eski eşi Şeyma Subaşı ile anlaşmalı olarak mahkemeye başvurarak

kızları Melisa'nın velayetini üzerine aldı. Ekrandaki başarısı ve insanlarla kurduğu sıcak ilişkilerle herkesin sempatisini kazanan Acun Ilıcalı sporseverliği ile de gündemdeydi. Fenerbahçe ve Erzurumspor için düzenlediği destek kampanyaları ile medya odağı olan Ilıcalı, MTM'nin raporuna göre 2019 yılında toplam 68 bin 37 habere konu edildi.

Cem Yılmaz geçtiğimiz yıl hem işiyle hem de aşk hayatıyla gündemdeydi

İş hayatının yanı sıra aşk hayatı ile ilgi odağı olan ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın, Defne Samyeli ile olan birlikteliklerinin sonlanması, magazin gündeminin en popüler konu başlıkları arasında yer aldı. Geçtiğimiz Ocak ayında sinema yapımcıları ile arasındaki promosyonlu bilet uygulaması tartışmasının Meclis'e taşınması neticesinde Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesine katkıda bulunan ünlü komedyen Cem Yılmaz, yıl boyunca sinema filmi ve stand up çalışmalarıyla ilgi odağı oldu. Ekim ayında çıkarmış olduğu Karakomik Filmler serisinin sosyal medyada boykota uğraması ile istediği gişe sayısını yakalayamayan Cem Yılmaz medyada toplam 46 bin 944 haberde yer alarak, geçtiğimiz yılın popüler isimlerinden oldu.

Demet Akalın paylaşımları ile gündemdeydi

Ünlü popçu Demet Akalın'ın 2019 yılında çıkardığı son albüm ile müzik listesini alt üst etti. Şarkılarıyla medya gündeminde adından bolca bahsettiren Akalın, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da günden düşmedi. İstanbulİzmir arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate indiren otoyol hakkındaki paylaşımı medyada büyük yankı uyandıran ünlü popçu, geçtiğimiz yıl trafik magandasının saldırısına da uğradı. Katıldığı televizyon programında ise hamileliği sırasında sağlıklı bir süreç yaşamadığı ve kendini şişlemeyi düşündüğü ile ilgili yaptığı açıklamalarla medyada şok etkisi yarattı. Magazin dünyasının en popüler isimlerinden olan Demet Akalın, MTM'nin raporuna göre geçtiğimiz yıl boyunca toplam 9 bin 672 haberde yer aldı.

Aleyna Tilki dünyaya açıldı

Türk Popunun en genç yaşta şöhret olan genç isimlerinden Aleyna Tilki'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkatleri üzerine çekti. 19 yaşındaki popçunun Twitter'a 11 yaşında üye olduğu ortaya çıkınca sosyal medya hesabı kapatıldı. Arkadaşları ile gittiği Bodrum tatilinde cömertliği ile de

adından söz ettiren Tilki'nin kilo alması da medyada çok konuşuldu. Eğitimine Amerika'da devam etmeye karar veren Tilki, dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Warner Music'in yeni yıldız olmaya hazırlanıyor. Warner Music Group'un ilk Türk sanatçısı olacak olan Tilki, MTM'nin aynı

araştırmasında, 2019 yılında medyada 26 bin 978 haberde yer alarak tüm gözleri üzerinde topladı.

Sıla yeni aşka yelken açtı

Geçtiğimiz yıl oyuncu Ahmet Kuralla olan birlikteliğini şiddet gördüğü iddiası ile olaylı bir şekilde bitiren şarkıcı Sıla, 2019 yılında yeni aşka yelken açtı. Sıla, ünlü şef Hazer Amani ile 2019 yılının ilk günlerinde samimi bir şekilde objektiflere yakalansa da, çift birlikteliklerini gizli tutmaya çalıştı. Bir süre sonra ise Hazer Amani'nin eşi Deniz Mumcuoğlu ile boşandığı haberleri basına yansıdı. İlk başta ilişki iddialarını yalanlayan ikiliden Sıla, katıldığı bir programda ise aşk iddialarını doğruladı ve Amani ile güzel bir yola çıktıklarını itiraf etti. Çiftin 2020 yılının ilk aylarında evleneceği iddiaları da medyada bolca yer aldı. 2019 yılında aradığı mutluluğu bulan şarkıcı Sıla, yıl boyunca toplam 34 bin 86 haberde yer alarak medyanın en popüler isimlerinden oldu.

2019 Yılına damga vuran diğer ünlü isimler…

Son zamanlarda şarkılarının yanı sıra sosyal medya üzerinden yapmış olduğu yardımlarla gündeme gelen Haluk Levent, yıl boyunca kurucusu olduğu "AHBAP" ile yüzlerce insanın yardımına koştu. Hasta ve ihtiyacı olan tüm insanlara yardım eli uzatmak için gece gündüz çalışan ve sosyal medyadan gelen hiçbir ricayı ve isteği de geri çevirmeyen Haluk Levent, adeta k yılın iyilik meleği seçildi. Yaptığı yardımların yanı sıra müzik kariyerine de kaldığı yerden devam eden ünlü şarkıcı medyada 32 bin 412 haberde yer aldı.

Geçtiğimiz yıl ünlü medya patronu Acun Ilıcalı ile boşanan Şeyma Subaşı, attığı her adımla çok konuşuldu. İtalyan sevgilisi Guido Senia ile yaşadığı aşkla gündemden hiç düşmeyen Subaşı, çıkarmış olduğu Sadece Şeyma adlı kitabı ile de medyada adından bolca söz ettirerek toplam 27 bin 424 haberde yer aldı.

Hayatını 2014 yılında ünlü şarkıcı Kenan Doğulu ile birleştiren Beren Saat, yıl boyunca Doğulu ile ayrılacakları iddiası ile medyadaydı. Güzel oyuncu, eşi Doğulu'nun konserine katılmaması ve birlikte görüntülenmemesinin yanı sıra sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da ayrılacaklar iddiasını güçlendirdi. Tüm bu iddiaların üzerine çiftin ne zaman ayrılacakları konuşuluyordu ki, ünlü çift kol kola görüntülenerek adeta barıştık mesajı verdi. Yeni başlayacak olan dizisi Atiye ile de adından bolca söz ettiren güzel oyuncu, Medya Takip Merkezi'nin raporuna göre toplam 23 bin 565 haber ile 2019 yılının popüler isimleri arasında yer aldı.

2019 yılında dünya evine giren ünlüler

Magazin dünyasının sevilen birçok ismi geçtiğimiz yıl dünya evine girdi. Medyanın ilgisinin eksik olmadığı düğünler, herkes tarafından çokça konuşuldu.

· Oyuncu Hazal Kaya, 5 yıllık sevgilisi Ali Atay ile Şubat ayında nikah masasına oturdu. Çift geçtiğimiz aylarda da oğulları Fikret Ali'yi kucaklarına aldı.

· Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, üç yıldır birlikte olduğu İzmirli sevgilisi piyanist Ece Dağıstan ile İtalya'nın Milano kentinde evlendi.

· Demet Şener, 2,5 ay birlikte olduğu kendisinden 9 yaş küçük sevgilisi Cenk Küpeli ile evlendi.

· Eski manken Ebru Şallı, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Uğur Akkuş ile Çırağan Sarayı'nda kıyılan nikahla dünya evine girdi.

· Ünlü oyuncular İnci Türkay ve Atilla Saral 11 yıllık beraberliklerini Londra'da sade bir törenle resmileştirdiler.

· Oyuncu Müge Boz ve basketbolcu Caner Erdeniz, Berselona'daki Türk konsolosluğunda nikah masasına oturdu. Çiftin kızları Vina, Kasım ayında doğdu.

· Seren Şirince bir süredir birlikte olduğu İngiliz Tobias Sutter evlendi.

· Ünlü oyuncu ve müzisyen Bartu Küçükçağlayan, psikolog nişanlısı Merve Özgüle ile dünya evine girdi.

. Oyuncu Eser Yenenler ile Miss Turkey 2015'te dördüncü güzel seçilen Berfu Yıldız, ile dünyaevine girdi. Çiftin oğulları Kuzey, Ekim ayında dünyaya geldi.

· Oyuncu Seda Güven, bir süredir aşk yaşadığı işadamı sevgilisi Ali Gürel ile evlendi.

· Oyuncu Deniz Baysal ile Kolpa grubunun solisti Barış Yurtçu 3 yıllık beraberliğin ardından dünyaevine girdi.

· Katıldığı Survivor yarışmasıyla adını duyuran Sahra Işık, uzun süredir birlikte olduğu İdris Aybirdi ile evlendi.

· Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil ile oyuncu Amine Gülşe, Haziran ayında dünya evine girdi.

· Ünlü sanatçı Ziynet Sali, Erkan Erzurumlu ile Girne'de dünya evine girdi.

· 2016 Best Model Türkiye birincisi ve Best Model Of The World yarışmasında ikinci seçilen Gizem Kayalı, uzun zamandır aşk yaşadığı Murat Binici ile dünyaevine girdi.

· Ünlü modacı ve televizyon sunucusu Tülin Şahin, 9 aydır birlikte olduğu Portekizli yatırım bankacısı Pedro de Noronha ile nisan ayında Portekiz'de dünyaevine girdi. Çiftin Kasım ayında Siena Leyla isminde bir kızı oldu.

· Şarkıcı Aylin Coşkun 15 yıldır birlikte olduğu Volkan Aslan ile Eylül ayında evlendi.

2019 yılında boşanan ünlüler

Magazin ve sanat dünyası evliliklerin yanı sıra şok eden boşanmalarla da gündeme geldi. İşte 2019 yılında boşanan ünlü isimlerden bazıları;

· 2016 yılında evlenen Işın Karaca ve Tuğrul Odabaş, boşanma kararı aldı.

· 2013 yılında nikah masasına oturan Alper Saldıran ve Pelin Tuncegil çifti 3 dakika süren duruşmanın ardından anlaşmalı olarak boşandı.

· Oyuncu Seda Türkmen, 2017 yılında evlendiği kendisi gibi oyuncu Bora Akkaş'a Ağustos boşanma davası açtı.

· 2018 senesinde New York'ta evlenen Burcu Esmersoy ile Berk Suyabatmaz Ağustos ayında anlaşmalı olarak boşandı.

· Uzun zamandır ayrılacakları konuşulan Serdar Ortaç ve 2014 yılında evlendiği model Chloe Loughnan ağustos ayında anlaşmalı olarak boşandı.

· 2017 haziran ayında evlenen Algı Eke ve Ulaş Torun 1.5 yıllık ilişkilerini sessiz sedasız boşanarak noktaladılar. Çift Boşandıktan sonra ilişkilerine bir şans daha verse de 2019'un ikinci ayında resmen ayrıldıklarını açıkladılar.

* Özcan Deniz, 7 buçuk aylık hamile sevgilisi Feyza Aktan'La sade bir törenle evlenmişti. 15 ay evli kaldıktan sonra Özcan Deniz, haziran ayında boşanma davası açıp çocukları Kuzey'in velayetini istedi.

· 61 yaşındaki sanatçı, 34 yaşındaki Murat Akıncı ile 16 Haziran'da evlenmişti. Zerrin Özer, nikahtan 36 saat sonra boşanmaya karar verdi.

· 2013'te Ulan İstanbul dizisinin setinde başlayan aşklarını 2016 yılında nikah masasına taşıyan Ezgi Eyüboğlu ve Kaan Yıldırım çifti Haziran ayında ortak bir açıklamayla boşandıklarını duyurdu.

· 2016 yılında kızı Pera'ya 22 haftalık hamileyken Serdar Özmen'le nikah masasına oturan Akasya Asıltürkmen, eşiyle aldıkları ortak kararla tek celsede boşandı.

· 11 yıllık evliliklerinin ardından çekişmeli boşanma davası İstinaf mahkemesinde olan eski manken Demet Şener ile eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay "anlaşmalı" olarak boşandı.

· Tuğba Özay ve İtalyan eşi Ludovic Fattizzo 10 senelik evliliklerini 10 dakika süren mahkeme sonunda bitirdi.

· 6 yıldır evli olan Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz, evliliklerinde sorun yaşamaları sebebiyle boşanma kararı aldı.

· Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur, 7 yıllık eşi Taner Şafak ile anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdi.

2019 yılında kaybettiğimiz ünlüler

· Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. (23 Ocak 2019)

· Oyuncu Yalçın Menteş, 12 gün boyunca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. (7 Şubat 2019)

· Usta oyuncu Erdoğan Sıcak, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. (12 Şubat 2019)

· Kanser tedavisi gören ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Aytaç Arman, 69 yaşında vefat etti. (26 Şubat 2019)

· Birçok dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin 65 yaşında hayatını kaybetti. (19 Mart 2019)

· Arabesk müziğinin ünlü ismi Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. (29 Nisan 2019)

· Yeşilçam'ın sevilen usta oyuncularından biri olan Eşref Kolçak 92 yaşında vefat etti. (26 Mayıs 2019)

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Enis Fosforoğlu (71) evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefatetti. (22 Haziran 2019)

· Geçtiğimiz yıl kanser teşhisi konulan yoğun bakımda tedavisi süren Küçük İskender, kanserlemücadelesine yenik düştü. (3 Temmuz 2019)

· Yeşilçam'ın usta oyuncusu olan Yalçın Gülhan hayata gözlerini yumdu. (27 Temmuz 2019)

· Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Cengiz Sezici, vefat etti. (3 Ağustos 2019)

· Türk edebiyat dünyasının ve Türk dizilerinin usta senaristi Umur Bugay hayatını kaybetti. (6Ağustos 2019)

· Ünlü şarkıcı Devran Çağlar geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. (15 Ağustos 2019)

· Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Süleyman Turan yaşamını yitirdi. (10 Eylül 2019)

· Türk dizi ve sinema tarihinin en başarılı oyuncularından Tarık Ünlüoğlu hayatını kaybetti. (1Ekim 2019)

· Türk tiyatrosunun usta isimlerinden yılların çınarı Yıldız Kenter akciğer rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. (17 Kasım 2019)

· Usta yönetmen Tunç Başaran, bir süredir tedavi gördüğü Hastanede hayatını kaybetti. (18 Aralık 2019)

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin 2019 yılı magazin ve sanat dünyasında böyle geçti… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Amasya'da konser verdi
    01:59 Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Amasya'da konser verdi

    Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin, Türkiye'ye gelerek Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Amasya'da konser verdi. Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Azerin, şarkı, türkü ve marşlarla Amasyalıları coşturdu. Konseri yaklaşık 10 bin kişi izlerken, vatandaşlar Türk ve Azerbaycan bayraklarını dalgalandırdı. Azerin, Amasya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Çanakkale şehitlerini anarak teşekkür etti.

  • Survivor 2024 All Star'da Büyük Sakatlık!
    00:32 Survivor 2024 All Star'da Büyük Sakatlık!

    Survivor 2024 All Star yarışmasında tecrübeli bir yarışmacı parkurda yaşadığı talihsiz sakatlık sonucu hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, yarışmacının durumunun ciddi olduğunu açıkladı. Haftanın 3. dokunulmazlık oyununu Kırmızı Takım kazandı ve Mavi Takım'dan eleme adayı olarak Batuhan belirlendi. 4. eleme adayı ise yarın oynanacak dokunulmazlık oyunu sonunda belirlenecek.

  • 83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü
    23:34 83 gündür haber alınamayan Prenses Kate Middleton'tan ilk görüntü

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken objektiflere yansıdı.

  • Marvel, Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmlerini iptal etti
    20:32 Marvel, Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmlerini iptal etti

    Marvel'ın popülaritesinin düşmesi ve gişe başarısızlıkları nedeniyle Ant-Man 4, Captain Marvel 3 ve Eternals 2 filmleri iptal edildi. Disney CEO'su Bob Iger'ın kararıyla alınan bu iptal kararı Marvel ile Disney arasında ufak fikir ayrılıklarına neden oldu.

  • KADIN GİYİM MODASININ VAZGEÇİLMEZİ!
    20:31 KADIN GİYİM MODASININ VAZGEÇİLMEZİ!

    Kadınlar, kıyafet seçimlerine her zaman dikkat ederler. Günlük yaşamlarında şık giyinmeye önem verir ve kaliteli markaların ürünlerini seçerler.

  • Mehmed'in Zorlu Mücadelesi
    18:34 Mehmed'in Zorlu Mücadelesi

    Mehmed, Yanoş'un oyununa gelerek pusuya düşürüldü. Kurtulmayı başaran Mehmed, babasına yardım edebilecek mi? Murad'ın otağına yapılan baskında tehlikeli bir durumla karşılaşan Murad, nasıl kurtulacak? Osmanlıların zaferle döndüğü Kosova Savaşı sonrasında Çandarlı'nın kurduğu oyun Mehmed'i hedef alır. Mehmed'in evliliği gerçekleşirken, onun hayali başka bir yolculuktur. Haremde ise Halime Sultan'ın planları ve yeni dengeler merak konusudur.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    18:32 İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18-24 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Nil Ünal, görselini profesyonel ellere teslim etmeliyim
    18:32 Nil Ünal, görselini profesyonel ellere teslim etmeliyim

    Nil Ünal, rutin kontroller için doktoruna ziyaret ettiğini ve dostlukları nedeniyle bunun kendisi için keyif içerdiğini dile getirerek, görsel anlamda zamana meydan okuduklarını ve eserlerinin her dönem dinlendiğini söyledi.

  • Şebnem ve Mesut'un Hayatı Değişiyor
    18:31 Şebnem ve Mesut'un Hayatı Değişiyor

    Şebnem ve Mesut, ilişkilerini güçlendirmek için çabalarken Şebnem'in suikasta uğraması her şeyi değiştirir. Mesut, suikastı gerçekleştiren kişiyi bulmak için kararlıdır. Gümüşçü Vakfı'nın düzenlediği yemek daveti ise büyük bir skandala yol açar. Aynı zamanda Onur cezaevinden çıkar ve Demir'le yüzleşir. Şebnem, Demir ve Onur arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

  • Shakira, Gerard Pique'yi Aldatıldığı Reçel Sayesinde Yakaladı
    16:40 Shakira, Gerard Pique'yi Aldatıldığı Reçel Sayesinde Yakaladı

    Kolombiyalı ünlü şarkıcı Shakira'nın Barcelona'nın ünlü emekli futbolcusu Gerard Pique ile yaşadığı 12 yıl birliktelik 2022'de ihanetle sona ermişti. Pique, iki çocuğunun annesi Shakira'yı, özel bir şirkette halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan Clara Chia Marti ile aldatmıştı.

  • Gigi ve Bella Hadid'in erkek kardeşi Umre'ye gitti
    16:06 Gigi ve Bella Hadid'in erkek kardeşi Umre'ye gitti

    Filistin asıllı Bella ve Gigi Hadid'in 24 yaşındaki erkek kardeşi Anwar Hadid, umreye gitti. Duygularından bahseden Anwar "Allah'ın emri. Bu anlar için sonsuza kadar minnettarım" ifadelerini kullandı.


Advertisement