Çankırı'da 100 bin kişiye afet eğitimi verilmesi hedefleniyor - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da 100 bin kişiye afet eğitimi verilmesi hedefleniyor

Çankırı\'da 100 bin kişiye afet eğitimi verilmesi hedefleniyor

Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Abdullah Özçelik, Afet Eğitim Yılı tanıtımı ve faaliyetler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

05.03.2021 15:02  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Abdullah Özçelik, Afet Eğitim Yılı tanıtımı ve faaliyetler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Özçelik, depremlerin acının yanında büyük tecrübeleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Afet eğitimlerinde vatandaşların dikkatini çekemediklerini belirten Özçelik, "Bir yerden sonra bu ilgi azalarak gidiyor ancak bunu yaşadığımız zaman anlayabiliyoruz. Biz de son yıllardaki yoğun afet senaryolarını, anlarını kendimize çevirerek ne kadar artırabilirsek o kadar kardır diyoruz." dedi.

Afet Eğitim Yılı'nda Türkiye'de 55 milyon kişinin hedeflendiğini dile getiren Özçelik, şöyle konuştu:

"Çankırı'da 100 bin kişiye ulaşarak eğitim vermek istiyoruz. Bu kapsamda da Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaparak eğitimlerimizi yapacağız. Üniversitemizle de protokol imzalayarak öğrencilerimize eğitimlerimizi online olarak yapacağız. Bunun yanında AFAD gönüllüleri ve OSB çalışanlarımıza da ulaşarak onlara da vereceğiz eğitimi. Köylerimize giderek vatandaşlarımızı da bilinçlendirmek istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'da 100 bin kişiye afet eğitimi verilmesi hedefleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement