2023'de Almanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

2023'de Almanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

2023\'de Almanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Türk vatandaşları Almanya'da yaşayan aile, akraba veya arkadaşlarını ziyaret etme amacıyla Almanya'ya gidebilmektedirler. Aile veya arkadaş ziyareti için Almanya'ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya aile ziyareti vizesi almalıdır. Almanya akraba ziyareti vizesi ve Almanya arkadaş ziyareti vizesi, Almanya aile ziyareti vizesi kapsamındadır.

24.03.2023 15:17  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen ve Almanya'da yakını bulunan T.C ve Suriyeli vatandaşlar için Almanya ziyaret vizeleri için kolaylık sağlanmıştır.

Almanya aile ziyareti vizesi ve başvuru süreci hakkında merak edilenleri Türkiye'den yapılan Schengen aile ziyareti vizesi başvurularında başvuru onay oranı %96,7 ile en yüksek onay oranına sahip danışmanlık şirketi Vizem.net vize uzmanlarından Avukat Ebru Sönmez'e sorduk.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Nedir?

Almanya aile ziyareti vizesi, Almanya'da bulunan aile üyeleri ziyaret etmek amacıyla Almanya'ya seyahat etmeyi planlayan vatandaşlar için düzenlenmiş kısa süreli bir Schengen vizesi türüdür. Almanya aile ziyareti vizesinin süresi 90 gündür ve 90 gün boyunca Almanya ve diğer tüm Schengen ülkelerine seyahat edilebilmektedir.

Başvuru ve danışmanlık işlemleri için https://vizem.net/almanya/vize/ web sitesi üzerinden bilgi alınabilir.

Depremzedeler İçin Almanya Schengen Ziyaret Vize Kolaylığı Nedir?

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kahramanmaraş merkezli depremde evsiz kalan veya tıbbi yardıma muhtaç olan depremzedelerin geçici olarak Almanya'daki aile yakınlarının yanına gidebilmelerini mümkün kılma isteğini açıklamıştır.

Annalena Baerbock'un yaptığı bildiri üzerine Türkiye'de bulunan Almanya dış temsilciliklerindeki vize memurları arttırılımıştır. Bu kapsamda depremden etkilenmiş ve Almanya'da yakını bulunan başvuru sahipleri iData yerine başvurularını doğrudan Almanya Ankara Büyükelçiliğine, İstanbul veya İzmir dış temsilciliğine yapabilmektedir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

Pasaport: Son 10 yıl içinde düzenlenmiş, en az 2 adet boş sayfası olan ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan pasaport sunulmalıdır. Sunulan pasaportun fotoğraf bulunan sayfaları ve varsa son 3 yıl içinde alınmış vizelerin bulunduğu sayfaların fotokopisi pasaport ile birlikte sunulmalıdır.

  • Almanya aile ziyareti vizesi başvuru formu: Almanya aile ziyaret vizesi için düzenlenmiş başvuru formu güncel bilgilerle eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve formun 3'üncü ve 4'üncü sayfaları mutlaka imzalanmalıdır. Vize başvurusu şahsen yapılmadığı takdirde başvuru sahibi tarafından imzalanmış vekaletname dilekçesi ve başvuruyu yapan kişinin kimlik fotokopisi başvuru formu ile birlikte sunulmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Bir adet, en az 6 önce çekilmiş, 35 x 45 mm boyutlarında, beyaz fonlu, yüzün net göründüğü biyometrik fotoğraf gerekli belgeler arasında sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen ülkelerinde geçerli en az 30.000 Euro teminatlı her türlü acil durumu kapsar nitelikte seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır. AB vatandaşları ve AET birliğine üye ülkelerin vatandaşlarının eşleri ve 21 yaşından küçük çocukları ile Almanya'yı başka bir ülkeye gitmek geçiş durağı olarak kullanacak vatandaşların seyahat sağlık sigortası yaptırmasına gerek yoktur.
  • Vize harcı: Almanya aile ziyareti vizesi başvurusu yapılırken başvuru yapılan iDATA ofisi üzerinden ödenebilmektedir.
  • Konaklama bilgileri: Seyahat boyunca konaklama yapılacak yere ait bilgileri içeren belge ya da Almanya'dan davet mektubu yazan kişinin bağlı bulunduğu belediye veya yabancılar dairesinden aldığı onaylı davetiye aslı ve fotokopi ile birlikte sunulmalıdır.
  • Seyahat bilgileri: Gidiş- dönüş ve seyahat detaylarını içeren otel ve uçak rezervasyonları ile ilgili belgeler sunulmalıdır.
  • Nüfus kayıt örneği: QR barkodlu, düşünceler bölümü doldurulmuş tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır. Varsa sponsor olan kişinin başvuru sahibi ile olan yakınlık derecesini gösterir nitelikte olmalıdır.
  • Gidiş amacına ve başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak sunulması gereken ek belgeler: Başvuru sahibinin seyahat boyunca masraflarını karşılayacak birinci dereceden akrabası tarafından yazılmış sponsorluk dilekçesi sunulmalıdır. Başvuru sahibi öğrenci ise öğrenci belgesi, başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise her iki ebeveyn tarafından imzalanmış en az 6 ay içinde çıkartılmış güncel muvafakatname belgesi ve her iki ebeveyn tarafından imzalanmış iDATA vekaletname belgesi sunulmalıdır. Başvuru sahibinin anne ve babası boşanmış ise velayetin hangi velide olduğunu bildiren belge eklenmelidir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Davet Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Almanya davet mektubu belediye onaylı ve davet eden kişinin bilgilerinin yer aldığı belgedir.

Belediye onaylı Almanya davet mektubu örneği aşağıda verilmiştir.

Belediyelerden vize davetiyesi almak ve aslını Türkiye'ye göndermek uzun sürebileceğinden davet eden kişinin elle yazdığı davetiye dilekçesi de kullanılabilinir.

Elle yazılmış Almanya aile ziyareti vizesi davet mektubu, Almanya Konsolosluğu'na hitaben Almanca dilinde, Almanya'da yanına gidilecek aile üyesi, akraba ya da arkadaş tarafından yazılmalı ve ıslak imza ile onaylanmalıdır. Almanya aile ziyareti vizesi davet mektubunu yazan kişinin kimlik, pasaport, ikamet ve iş adresi ile iletişim bilgileri davet mektubuna eklenmelidir.

Almanya aile ziyareti vizesi davet mektubunun içeriğinde seyahat tarihi, seyahat amacı, finansal kaynak ve sponsor bilgileri detaylı bir şekilde açıklanmalıdır.

Almanya aile ziyareti vizesi davet mektubu örneği aşağıda verilmiştir.

(Tarih yazılmalıdır)

Almanya Büyükelçiliği,

(Adres bilgisi yer almalıdır)

(Başvuru sahibinin adı yazılmalıdır) için davet mektubu: Pasaport No: (vize başvurusunda bulunan kişinin pasaport numarası yazılmalıdır)

Sayın (hanımefendi ya da beyefendi)

İlgili davetiye mektubunu (vize başvurusunda bulunan kişinin adı yer almalıdır) adlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının vize başvurusunu desteklemek için yazmaktayım.

Konuk (başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülkenin adı yazılmalıdır)'da ikamet etmektedir. (başvuru sahibi ile olan akrabalık derecesi yazılmalıdır). (Başvuru sahibinin Türkiye'deki adresi yazılmalıdır) yaşıyor. Ev telefon numarası (ev telefonu bilgisi yazılmalıdır) şeklindedir. Sizden ricam, (başvuru sahibinin adı) adlı başvuru sahibinin şahsını Almanya'da ziyaret edebilmesi için vize talebini kabul etmenizdir. Ziyaret süreci boyunca kendisinden sorumlu olacağımı garanti ederim. (Vize başvurusunda bulunan kişinin ismi) seyahat süresi boyunca yanımda ikamet edecek ve vizesi sonlandığında Türkiye'ye geri dönecektir.

Talep edilen tüm belgeler ek kısmında yer almaktadır.

Olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapmanızı rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Saygılarımı sunarım.

(Davet mektubunu yazan kişinin adı ve soyadı yazılmalıdır)

(Davet mektubunu yazan kişinin gün- ay- yıl olarak doğum tarihi yazılmalıdır)

(Davet mektubunu yazan kişinin detaylı adres bilgileri yazılmalıdır)

(Davet mektubunu yazan kişinin telefon numarası bilgileri yazılmalıdır)

(Davet mektubunu yazan kişinin imzası atılmalıdır)

Almanya Aile Ziyareti Vize Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Almanya aile ziyareti vize dilekçesi başvuru sahibi tarafından bizzat yazılmalıdır. Almanya aile ziyareti vize dilekçesinde ad- soyad, adres, telefon numarası ve doğum tarihi gibi kişisel bilgiler, detaylı şekilde açıklanmış seyahat amacı, talep edilen vize süresi ve planlanan seyahat süresi, finansal kaynak ve sponsorlara ait bilgilere detaylı şekilde yer verilmelidir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya aile ziyareti vizesi almak için ilk olarak randevu alınmalıdır. Almanya aile ziyareti vizesi randevusu Almanya dış temsilciliklerinin internet siteleri üzerinden alınabilmektedir. Vize randevusu alındıktan sonra Almanya aile ziyareti vizesi başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formu ile birlikte Almanya Konsolosluğu tarafından talep edilen gerekli tüm belgeler düzenlenmeli ve randevu gününde başvuru yapılacak iDATA merkezine sunulmalıdır.

Vize başvuru belgelerinin tesliminin ardından iDATA ofisinde biyometri işlemleri tamamlanmalı ve vize harcı yatırılarak başvuru tamamlanmalıdır.

Almanya Ziyaret Vize Ücreti Ne Kadardır?

Almanya aile ziyareti vizesi başvuru harç ücretleri; 12 yaş ve üzerindeki kişiler için 80 Euro, 12 yaşından küçük çocuklar için ücretsizdir.

Almanya aile ziyareti vizesi için ek ücretler kapsamındaı, danışmanlık hizmeti, biyometri işlemleri, seyahat sağlık sigortası ve gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ücreti dahil 2022 yılı için ortalama 170 Euro'dur.

Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya aile arkadaş ziyareti vizesi yaklaşık iki hafta içinde sonuçlanmaktadır. Süreç Almanya Konsolosluğu'nun çalışma yoğunluğuna bağlı olarak 30 güne kadar uzayabilmektedir.

Almanya Aile Ziyareti Vize Süresi Ne Kadardır?

Almanya aile ziyareti vizesi genelde 180 gün içerisinde 90 gün süre konaklanacak şekilde verilmektedir. Vize geçerlilik süresi başvuru sahibinin daha önceki seyahat geçmişine ve finansal kaynaklarına bağlıdır.

Almanya Ziyaret Vizesinin Süresi Uzatılabilir Mi?

Almanya ziyaret vizesinin süresi uzatılamamaktadır. Almanya ziyaret vizesinin uzatılmasını öngören istisnai durumlar mevcuttur.

Almanya ziyaret vizesinin uzatılabilmesi için mutlaka uzatma başvurusu yapılmalıdır. Schengen özellikli vize kategorisinde olan Almanya vizesi için uzatma başvurusu sadece; vize hamilinin ülkesine dönmesine engel bir afet durumunda, vize hamilinin Almanya'da yaşayan akrabalarından birinin acil bir durumunda, zamanında giriş yapılamaması sebebiyle vize süresinin tam olarak kullanılamaması durumunda ve öngörülemeyen kişisel durumlarda yapılabilmektedir.

Almanya Akraba Ziyareti Vizesi İle Çalışılabilir Mi?

Hayır, Almanya akraba ziyareti vizesi ile Almanya'da çalışılamamaktadır.

Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Ret Nedenleri Nelerdir?

Almanya arkadaş ziyareti vizesi ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya'ya seyahat amacı için yeterli kanıt sunulamaması
  • Belgelerin eksik gönderilmesi
  • Otel ya da uçak rezervasyonunun iptal edilmesi
  • Aile bağları ile ilgili kanıtların yetersiz bulunması
  • Gönderilen belgelerin ve seyahat amacının bağdaşmaması
  • Almanya'ya a seyahat etmeyi planlanan süre ile Türkiye'de alınan izinlerin sürelerinin uyuşmaması

Almanya'ya Aile Ziyareti Vizesi Reddine İtiraz Edilir Mi?

Evet Almanya aile ziyareti vizesi reddine itiraz edilebilmektedir.

Almanya'ya vize reddinde bulunmak için, vize reddinden sonra itiraz için Almanya Konsolosluğu'nun tanıdığı süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak Almanya Konsolosluğu'na ibraz edilmelidir. Vize reddine itiraz süresi dolduktan sonra yapılan itirazlar kabul edilmemektedir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Öğrencilere Verilir Mi?

Almanya aile ziyareti vizesi öğrencilere verilmektedir. Almanya aile ziyareti vizesi için başvuru yapacak öğrencilerin başvuru esnasında öğrenci belgesi ve aileleri tarafından düzenlenmiş sponsorluk belgelerini sunmaları gerekmektedir. Başvuru sahibi öğrenci 18 yaşından küçük ise velisi tarafından imzalanmış muvafakatname belgesi vize başvuru esnasında sunulmalıdır.

Ebru Sönmez Kimdir?

2023'de Almanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş ve, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başlamıştır. 2021 yılından beri VZM Grup bünyesinde 6 ülke için vize danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Son Dakika Advertorial Sondakika 2023'de Almanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement