21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - Son Dakika
Güncel

21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) Muratpaşa ve Kemer Belediyeleri de katıldı.

27.01.2017 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) Muratpaşa ve Kemer Belediyeleri de katıldı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi, 70 metrekarelik standıyla Kaleiçi konsepti olarak tarihi Kaleiçi konağını, Üçkapılar ve UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesine giren Yivli Minare Camisi'nin özgün yapısını ve minaresini fuara taşıdı.

Fuarda farklı dillerde hazırlanmış 10 bin Kaleiçi broşürü, 5 bin Kaleiçi temalı çanta ziyaretçilere dağıtıldı.

EMİTT fuarının açılışına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin sahip olduğu kültür ve tarih birikimiyle bugünün insanlarına çok önemli bir görev yüklediğini ifade etti.

Antalya'nın çekirdek şehri, Kaleiçi'nde önemli bir vazifeleri olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Kaleiçi'ni tarihi, kültürü ve sahip olduğu hikayeleriyle dünyayı Antalya'mıza davet etmek için yıldız olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl tanıtımda daha renkli bir çalışma içinde olduk. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine giren Yivli Minare'yi de tanıtım kapsamına aldık."

Açıklamada, fuarın ilk gününde Muratpaşa Belediyesinin Kaleiçi standını Münir Karaloğlu başta olmak üzere fuara katılan belediye başkanları, turizm sektörünün önemli isimleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı belirtildi.

Kemer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre fuarı gezen Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül, fuardaki standları tek tek gezerek turunç reçeli seti ikram etti.

Fuarda kurulan Kemer standı da ziyaretçilerden ilgi gördü. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu da standı gezerek bilgi aldı. Ziyaretçilerine 1,5 ton narenciye ürününün dağıtıldığı standı sanatçı Alişan, Aydilge Aynur Aydın, Hasan Yılmaz ziyaret etti.

Başkan Gül, fuardan olumlu sonuçlar aldıklarını ve ilçenin tanıtımını güzel bir şekilde yaptıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement