21 Ekim Gazeteciler Bayramı - Son Dakika
Yerel

21 Ekim Gazeteciler Bayramı

21 Ekim Gazeteciler Bayramı

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Gazeteciliğin, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor mesleklerden biri olma vasfını elinde bulundurduğunun kaydetti.

21.10.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Gazeteciliğin,  her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor mesleklerden biri olma vasfını elinde bulundurduğunun kaydetti.

Cengiz, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, geçmişten bugüne düşünce özgürlüğünün yanı sıra kamuoyunun doğru bilgiyi edinmesi açısından da önemli kazanımlar elde edildiğini belirtti.

21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval gazetesinin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi'nin yardımıyla ilk özel fikir gazetesi olarak yayım hayatına başlaması dolayısıyla 21 Ekim tarihi Türk Basınınca Gazeteciler Bayramı olarak benimsendiğini hatırlatan Cengiz açıklamasında şunlara yer verdi:

" Aradan geçen süre zarfında, düşünce özgürlüğünün yanı sıra kamuoyunun doğru bilgiyi edinmesi açısından da önemli kazanımlar elde edilmiştir.  Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor mesleklerden biri olma vasfını elinde bulundurmuştur.  Bu vesileyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için büyük bir özveriyle ve zaman mefhumu gözetmeden zor şartlarda görevlerini yürüten görsel, işitsel ve yazılı basın kuruluşlarımızın 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar dilerim." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21 Ekim Gazeteciler Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement