21 Mart Dünya Down Sendromu Günü - Son Dakika
Yerel

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

21.03.2017 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Taşyapan, toplumda çeşitli farklıklarımız bulunabileceğini belirterek, "Kimimiz erkek kimimiz kadın olarak yaratılmışız. Kimimizin de kromozomu diğerlerinden bir fazla olsa da hepimiz eşitiz" dedi.

Down sendromlu çocukların engelli olarak değil, herkesten fazlası olan, daha zeki çocuklar olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Taşyapan, "İpekyolu Belediyemizin yeni projesiyle tamamen down sendromlu çocuklarımızın işleteceği bir kafede, onların neler yapabileceğini ve çalışmalarını hep birlikte göreceğiz. Tabii ki ülkemizde son yıllarda engelli çocuklarımızı kazanmak ve toplumun her kademesinde yer almaları için önemli çalışmalar yapılıyor. Bu gayreti görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayatımızın bir parçası olan bu çocuklarımız için elimizden geleni yapacağız, onları koruyup kollayacağız, başarılarıyla da gurur duyacağız" diye konuştu.

İpekyolu Belediye Başkanlığı olarak down sendromlulara yönelik farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, "Toplumda down sendromlularla ilgili yanlış bir algı bulunduğunu görüyoruz. İlçemizde hayata geçireceğimiz down kafe ve diğer projelerimizle down sendromlular ve engelli vatandaşlarımıza yönelik ön yargıları kırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlik; Vali Ali Cevdet Bey Okulu halk oyunları ekibinin yöresel oyunu, Sın Tiyatro Grubu'nun pandomim gösterisi ve Tuşba Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam ederken, down sendromlu çocuklar da aileleriyle birlikte sahneye çıkarak müzik eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdi.

Vali İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan ile protokol üyeleri de etkinlik sonunda sahnede açılan 'Hayallerini Renklendir' perdesi üzerine down sendromlu çocuklarla birlikte el boyaması yaparak çocukların hayallerine ortak oldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement