21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika
Güncel

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

25.03.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Karasu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kent Park'ta düzenlenen programa, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Orman İşletme Müdürü Sungur Mehmet Yeni, Karasu İlçe Garnizon Komutanı Bahadır Helli, Karasu Emniyet Müdürü Sefer Serdar Çakır, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çallık, Karasu Muhtarlar Odası Başkanı İsmail hakkı Topaloğlu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

İspiroğlu, burada yaptığı konuşmada, doğanın, tabiatın ve insanın oksijene muhtaç olduğunu belirtti.

Hayatın ikamesinde olmazsa olmaz gereksinim olan oksijeni üreten ormanların özenle korunması gerektiğini vurgulayan İspiroğlu, "Orman yok olursa yaşam durur. Peygamberimiz, 'kıyametin kopacağını bilsen bile elindeki fidanı dik' buyuruyor. Bu bize ağacın, ormanın önemini en güzel bir şekilde özetliyor." şeklinde konuştu.

Karasu Orman İşletme Müdürü Sungur Mehmet Yeni de ormanların insanlığa gıda, yakıt, barınak temiz hava, ilaç istihdam dinlenme, peyzaj gibi maddi manevi birçok ekonomik, ekolojik ve kültürel fayda sunan doğal bir kaynak olduğunu söyledi.

Orman sevgisinin küçük yaşta başladığını belirten Yeni, "Sizlerin yapacağı çalışmalarla ormanlarımız artacak, topraklarımız erozyonla akıp gitmeyecektir. Ormanları gözümüz gibi koruyalım." diye konuştu.

Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement