21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları BAÜN Çağış kampusunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

21.03.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları BAÜN Çağış kampusunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hasan Basri Çantay Öğrenci Yurdunda düzenlenen etkiliklerde açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı. Çaltı "Hepimizin Nevruz ve Dünya Ormancılık günümüz kutu olsun.Kuzey yarım kürenin de, Türk dünyasının en eski bayramlarından olan Nevruz kıştan diriliş baharın karşılandığı gündür.Orta Asya'dan Balkanlara uzanan geniş bir coğrafyada yerel renk ve inançlarla kutlanır Nevruz"dedi.

Balıkesir orman varlığı açısından oldukça zengin bir il olduğuna dikkat çeken Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın "Şimdiye kadar meslektaşlarımız 86 milyon adet fidan dikmiştir.Her yıl ortalama olarak 4 milyon adet fidan dikiyoruz.İnşallah Balıkesirimizin daha yeşil olması için bu dikimlerin devam etmesini temenni ediyorum"şeklinde konuştu.

BAÜN Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şakir Sakarya ise "21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Nevruz Bayramı nedeniyle sizleri üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.Baharın müjdecisi Nevruz Bayramınızı kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum.Tarihsel ve kültürel olarak Nevruz Bayramı baharın adeta uyanıp canlanmaya başlayarak baharın gelişini ifade etmektedir.Bugün aynı zamanda dünya Ormancılık Günü olarak ta kutlanmaktadır"dedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman " Kuzey yarım kürede ilk baharın başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart tarihi hem Nevruz'un hemde Dünya Ormancılık gününün kutlandığı bir tarih.Nevruz sadece ülkemizde değil orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde, Balkanlarda çok geniş bir coğrafyada kutlanmaktadır.Yüzyıllara dayalı bir gelenek ve bu nedenle ülkemizin bir çok yöresinde de bu bayram kutlanmakta.Balıkesirlilerinde bu vesile ile Nevruz Bayramını kutluyor 21 Mart baharın gelişinin hayırlı olmasını ve bu kutlamalarında ülkemizde huzur içinde geçmesini temenni ediyorum.Bu gün aynı zamanda Dünya Ormancılık günü, bu günün amacı ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi yanında vatandaşlarımızın bu konuya gereken önemi vermelerini sağlamak.Dünya hızla büyüyor ve gelişen bu süreç içinde çevre tahribatı çeşitli nedenlerden dolayı devam ediyor.Dünya nüfusunun artması hızlı kentleşme, sanayileşme özellikle çevreyle ilgili noktalarda bir takım aksaklıklara neden olabiliyor.Emanet aldığımız bu çevreyi ve doğayı bizden sonraki kuşaklara aktarabilmemiz bakımından özellikle herkesin daha dikkatli olması gerekiyor.Hem Nevruz bayramınızı hemde Dünya Ormancılık gününüzü kutluyor, hep birlikte daha yeşil bir Balıkesir, daha yeşil bir Türkiye ve yeşil bir dünya oluşturmak adına hepinize saygılar sunuyorum"şeklinde konuştu.

Kutlamalarda konuşmaların ardından Halk Oyunları gösterileri yer aldı. Daha sonra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, BAÜN Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şakir Sakarya fidan diktiler. Etkinliğin sonunda protokol üyelerine yörük çadırında gözleme ve helva ikram edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement