21 Yıl Önce Şehit Olan Askerin Silah Arkadaşlarından Vefa - Son Dakika
Güncel

21 Yıl Önce Şehit Olan Askerin Silah Arkadaşlarından Vefa

21 Yıl Önce Şehit Olan Askerin Silah Arkadaşlarından Vefa

Kuzey Irak'ta 21 yıl önce düzenlenen sınır ötesi operasyon sırasında şehit olan komando er Hüseyin Akar'ın 20 silah arkadaşı, Ordu'nun İkizce İlçesi Düzsöğüt Mahallesi'nde bulunan mezarı başında dua etti.

22.05.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak'ta 21 yıl önce düzenlenen sınır ötesi operasyon sırasında şehit olan komando er Hüseyin Akar'ın 20 silah arkadaşı, Ordu'nun İkizce İlçesi Düzsöğüt Mahallesi'nde bulunan mezarı başında dua etti. Ardından da şehit Akar'ın annesi ve babasını ziyaret etti.

21 yıl önce Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyonda 30 Mart 1995 günü Haftanin kampında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan komando er Hüseyin Akar'ın 20 silah arkadaşı sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya geldi. Şehidin birlikte görev yaptığı silah arkadaşları Türkiye'nin çeşitli illerinden Ordu'nun İkizce İlçesi'ne gelerek önce şehit komando er Hüseyin Akar'ın mezarını ziyaret etti. Ardından da İkizce İlçesi'nde oturan şehidin annesi 66 yaşındaki Nazife (66) ve 67 yaşındaki babası Ramazan Akar çiftini ziyaret edip helallik istedi. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Şehit oğlunun silah arkadaşlarını gören anne Nazife Akar, oğlunun arkadaşlarının geleceğini öğrenince çok heyecanlandığını belirterek "Onlar da benim evlatlarım. Evladım gelecekmiş gibi sevindim. Çok duygulandım. Allah hepsinden razı olsun" dedi. Şehit babası Ramazan Akar da duygularını anlatacak kelime bulamadığını belirterek "O kadar çok duygulandım ki gözyaşlarımı tutamadım. Geldikleri için çok teşekkür ediyorum. 21 yıl sonra oğlumun silah arkadaşlarını karşımızda görmek çok farklı bir duygu" diye konuştu.

Ziyarete gelenlerden Ramazan Canpolat, 5 şehit arkadaşlarının ailelerini tek tek ziyaret edeceklerini belirterek "Şehit Piyade Komando Er Hüseyin Akar'ın ailesine giderek helallik almak istedik. Şehidimizin memleketine geldik mezarını, anne ve babasını ziyaret ettik. Şehidimizin anne ve babasından helallik aldık. Bu bizim için çok önemli" diye konuştu.

Şehidin diğer silah arkadaşı Muhtalip Küçük ise ziyaret sırasında çok duygulandığını belirterek "Çok üzüldüm. 21 yıl öncesine gittim ve o onları tekrar tekrar yaşadım. Şehit arkadaşımızın, kardeşimizin anne ve babası ile yıllar sonra tekrar görüştük. Tekrar acılarını paylaştık. Bizim için duygu dolu bir ziyaret oldu" dedi.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşerek bir araya gelen şehit komando er Hüseyin Akar'ın silah arkadaşları, sınır ötesi operasyonda şehit olan 5 silah arkadaşlarının ailelerini tek tek ziyaret etmeye karar verdikleri geçen yıl da Aksaray'da komando er Yaşar Gençgil'in mezarı ve ailesini ziyaret ettikleri söyledi.

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 21 Yıl Önce Şehit Olan Askerin Silah Arkadaşlarından Vefa - Son Dakika


Advertisement