"21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu" sona erdi - Son Dakika
Güncel

"21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu" sona erdi

"21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu" sona erdi

AK Parti'nin, iktidara gelişinin 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği "21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu" sona erdi.

05.11.2022 19:45  Güncelleme: 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin, iktidara gelişinin 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği "21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu" sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmacı olarak katıldığı, iki gün süren forumda "21. Yüzyılın Krizleri ve Siyasetin Geleceği", "Siyasette Etik, Kültür ve Felsefe", "21. Yüzyılda Siyasal Kurumlar ve Yeni Yaklaşımlar", "Dijital Çağda Siyaset ve Medya", "Değişen Siyasi Liderlik: Yerel ve Küresel Sorunlar", "Yeni Güç Savaşları: Ekonomi ve Enerji Politikaları", "İnsani Krizler, Kültürel Çatışmalar ve Siyasetin Cevabı", "Yeni bir Soğuk Savaş mı? Küresel Jeopolitik ve Riskler", "Terör ve Güvenlik: Küresel Tehditler", "Siyasette ve Toplumda Dinin Rolü" başlıkları ele alındı.

"İnsanlığın iyiliği için öneriler" hedefiyle düzenlenen foruma katılan ABD, Almanya, Azerbaycan, Fransa, İngiltere, Güney Afrika, Gürcistan, İtalya, Katar, Lübnan, Moritanya, Norveç, Pakistan, Rusya, Singapur, Sırbistan, Ukrayna ve Ürdün'ün de bulunduğu ülkelerden önemli konuşmacılar, nükleerden enerji savaşlarına, iklimden göçe, insani krizlerden küresel tehditlere bugünün uluslararası ilişkiler meselelerini konuştu.

Nükleer Çağda Barış Vakfı Başkanı Dr. Ivana Nikolic Hughes, eski Norveç İklim ve Çevre Bakanı Erik Solheim, eski Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam, eski Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Nodar Kharshiladze, Fransız siyaset bilimci François Burgat, Notre Dame Üniversitesinden Prof. Ebrahim Moosa ve Asya Konseyi Başkanı Dr. Quansheng Zhao gibi isimlerin konuşmacı olduğu forumda, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala, Cevdet Yılmaz ve Mustafa Şen, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti milletvekilleri Volkan Bozkır ile Mahir Ünal, panellerde moderatörlük yaptı.

Koordinatörlüğünü AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler'in üstlendiği forum, yerli ve yabancı medyadan da yoğun ilgi gördü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu' sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement