"212 Fotoğraf Festivali" Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

"212 Fotoğraf Festivali" Başlıyor

"212 Fotoğraf Festivali" Başlıyor

212 Magazine'nin Leica Camera Türkiye ve bomontiada işbirliğiyle, Jaguar sponsorluğunda düzenlediği "212 Fotoğraf Festivali" 11-13 Mayıs tarihleri arasında bomontiada'da gerçekleşecek.

08.05.2018 09:10  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival kapsamında dünyaca ünlü Hollandalı fotoğrafçı Hellen van Meene, perspektif sihirbazı Alman fotoğrafçı Julia Fullerton-Batten, İspanya'nın insan psikolojisini konu alan fotoğraflarıyla ünlü Alicia Moneva, Doğu Avrupa'nın en başarılı fotoğraf inisiyatifi Eastreet'in sergileri İstanbul'daki fotoğraf severlerle buluşacak. Ayrıca çeşitli atölyeler, konuşmalar, portfolyo değerlendirmeleri ve Goethe Institut'un katkılarıyla düzenlenen "Photography on Film" isimli bir film programı da festivalin öne çıkan detayları arasında. Festival aynı zamanda 5000€ ve bir Leica fotoğraf makinesi ödüllü 'Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması'yla da yılın en iddialı fotoğrafçılarını belirliyor.

212 Studio tarafından İstanbul'da basılan uluslararası kültür sanat dergisi 212 Magazine, Leica Camera Türkiye ve bomontiada işbirliğiyle, Jaguar sponsorluğunda hayata geçirilen "212 Fotoğraf Festivali" 11-13 Mayıs tarihleri arasında bomontiada'da sanatseverleri ağırlayacak. Dünyanın farklı noktalarından ve inisiyatiflerden çeşitli sanatçıların işlerini görme fırsatı sunacak olan festival, ilk yılında iddialı bir fotoğraf yarışmasına da ev sahipliği yapacak.

Dünyaca ünlü Hollandalı fotoğrafçı Hellen van Meene'nin solo sergisine ev sahipliği yapan festivalde, sergileriyle yer alan diğer isimler arasında perspektif sihirbazı Alman fotoğrafçı Julia Fullerton-Batten, İspanya'nın insan psikolojisini konu alan fotoğraflarıyla ünlü, sofistike fotoğrafçılarından Alicia Moneva da bulunuyor. Festivali renklendiren diğer bir isim ise, Doğu Avrupa'nın en başarılı fotoğraf inisiyatifi Eastreet. Polonya merkezli inisiyatif, dünyayı dolaşan karma sergilerini ilk defa İstanbul'daki fotoğraf severlerle buluşturuyor. Festivalde ayrıca çeşitli atölyeler, konuşmalar, portfolyo değerlendirmeleri ve Goethe Institut'un katkılarıyla gerçekleştirilen Photography on Film isimli bir film programı da yer alıyor.

Festival "Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması"na da ev sahipliği yapıyor. 5000 Euro para ve bir Leica fotoğraf makinesi ödüllü yarışma, fotoğraf severlerin bugüne kadar çektikleri fotoğrafların en iyilerini paylaşmasına olanak sunuyor. Başkanlığını Hellen van Meene'nin üstlendiği yarışmanın jüri üyeleri arasında Julia Fullerton-Batten, Alicia Moneva, Tomasz Kulbowski, Ahmet Elhan, Pia Entenmann, Metin Gürsoy, Oscar Fuchs, Nafiz Karadere ve Çağla Saraç yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat '212 Fotoğraf Festivali' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement