22. Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali - Son Dakika
Yerel

22. Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali

Akçaabat Belediyesi'nce düzenlenen 22.Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nin 13-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

10.07.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçaabat Belediyesi'nce düzenlenen 22. Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nin 13-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem, düzenlediği basın toplantısında, Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nin ilçede birlik ve bütünlüğü sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

Akçaabat'ın tanıtımında önemli role sahip olan festivalin, yurtiçi ve yurtdışı gruplar ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Ertem, "Kültürel etkinlikler, kültürler arası kaynaşmayı ve tanışmayı sağlamalıdır. Dünya barışına katkıda bulunmalıdır. Bu yıl 22'incisini düzenleyeceğimiz Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nin amacı da budur" dedi.

Festivalin güzel bir ortamda geçeceğine inandıklarını ifade eden Ertem, herkesi festivale davet ettiklerini söyledi.

Festivale, Azerbaycan, Yakutistan, İran, Bulgaristan, Rusya Federasyonu İnguşetya, Çuvaşistan ile Ankara, İstanbul ve Arhavi yörelerine ait halk oyunları grupları katılacak. Çeşitli sanatçı grupları da festival kapsamında halka açık konser verecek.

Muhabir: Derviş Altuntaş

Yayıncı: Asena Akçay - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 22. Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement