22. Emıtt Turizm Fuarı" Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

22. Emıtt Turizm Fuarı" Kapılarını Açtı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul daha önce olduğu gibi güvenli, turizm açısından ulaşılabilir ve yaşanabilir, görülebilir bir şehir. 2017 yılında da olumlu sonuçlarını gördük. Ocak-aralık arasındaki bir yıllık dönemde, İstanbul'da turist sayısı yüzde 18 arttı.

25.01.2018 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul daha önce olduğu gibi güvenli, turizm açısından ulaşılabilir ve yaşanabilir, görülebilir bir şehir. 2017 yılında da olumlu sonuçlarını gördük. Ocak-aralık arasındaki bir yıllık dönemde, İstanbul'da turist sayısı yüzde 18 arttı. 2018 yılında inşallah çok daha fazla bir şekilde artacağını ve gelen turistlerin niteliğinin de artacağını düşünüyoruz." dedi.

22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) açılışında konuşan Vali Şahin, fuara katılanları selamladı.

Şahin, İstanbul'un Türk turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kentin hem gezi hem de kongre turizmine çok hazır ve elverişli bir şehir olduğunu söyledi.

Bu alanda altyapısına önem verdikleri İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İstanbul en az Tokyo, Londra, Paris, New York kadar güvenli bir şehir. Maalesef terör asimetrik bir şekilde tüm dünyayı aynı oranda tehdit etmektedir. Tüm dünyanın ne kadar bu tehditten aldığı pay varsa, İstanbul da o kadar pay alıyor. Maalesef bir önceki yıl, bölgemizin içinde bulunduğu kaostan kaynaklanan birtakım fırsatçı örgütlerin zaman zaman İstanbul'da eylemlerine tanık olduk. Devletin ve ülkemizin yapmış olduğu operasyonlar ve aldığı tedbirlerle 2017 yılını İstanbul olarak olaysız geçirdik. İnşallah bundan sonra da olaysız geçireceğimize inanıyoruz. Elimizden gelen bütün tedbirleri aldık ve bunu en yüksek seviyede uygulamaya çalışıyoruz.

İstanbul daha önce olduğu gibi güvenli, turizm açısından ulaşılabilir ve yaşanabilir, görülebilir bir şehir. 2017 yılında da olumlu sonuçlarını gördük. Ocak-aralık arasındaki bir yıllık dönemde, İstanbul'da turist sayısı yüzde 18 arttı. 2018 yılında inşallah çok daha fazla bir şekilde artacağını ve gelen turistlerin niteliğinin de artacağını düşünüyoruz."

Vali Şahin, İstanbul'un kongre turizminde dünyanın en önemli şehirlerden biri olduğunun altını çizerek, "Önümüzdeki yıllar niteliği de inşallah daha ileri seviyeye gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın önderliğinde İstanbul, yeni ve hatta yeniden bir kültür merkezi daha kazanıyor; Atatürk Kültür Merkezi, yeni yüzü ve kapasitesiyle İstanbul'un kongre turizmine çok önemli katkılar sağlayacak. Sanatsal faaliyetlerde de önemli mekan olarak hizmet edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ITE Grup Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Turizm&Seyahat& Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, BM Dünya Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb Rifai de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 22. Emıtt Turizm Fuarı' Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement