23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri Başladı

23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri başladı.

06.05.2017 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri başladı. Yürüyüşle başlayan etkinliklerde güreş müsabakaları da düzenlendi.

Tarsus'ta gerçekleştirilen 23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri'ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hz. Daniyal Meydanı'ndan Akdeniz Mehter Takımı'nın müzik dinletisi eşliğinde başlayan yürüyüşte, Başkan Kocamaz ve Milletvekili Şimşek de vatandaşlarla birlikte yürüdü. Yarenlik Alanı'nda mehter takımının verdiği konserle devam eden etkinliklerde, 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde de Karakucak Güreşleri düzenlendi. Minikler müsabakası ile başlayan güreşlerde, kilogramlarına göre klasmanlara ayrılan pehlivanların güreşlerini, alanı dolduran vatandaşlar heyecanla izledi.

Karakucak Güreşleri'ni izleyen Başkan Kocamaz, "Hıdırellez Bayramınızı tebrik ediyor, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı koymasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bugün Hıdırellez etkinlikleri güreş müsabakalarıyla başladı ve yarın finaller Eshab-ı Kehf'te gerçekleştirilecek. Hıdırellez, Orta Asya'dan buralara kadar uzanmış milli değerlerimizden bir tanesi. Baharın müjdecisi, Hızır ile İlyas'ın buluştuğu gün olarak değerlendiriliyor" dedi.

23 yıl önce göreve geldikleri günden bu yana milli değerlere her zaman sahip çıktıklarını dile getiren Kocamaz, "Şimdi Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can tarafından da etkinliklerimizin sürdürülmesi bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bizler geçmişle gelecek arasında köprü olmaya gayret ediyoruz. Geçmişten aldığımız değerlerimizi bizden sonrakilere aktarma gayretindeyiz. Görevde kaldığımız sürece bu tür faaliyetler devam edecektir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement