23 Nisan'da Farkındalık Için Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

23 Nisan'da Farkındalık Için Pedal Çevirdiler

Karabük Bisiklet Derneği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda farkındalık oluşturmak amacıyla "Trafikte Biz de Varız" etkinliği düzenlendi.

23.04.2017 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Bisiklet Derneği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda farkındalık oluşturmak amacıyla "Trafikte Biz de Varız" etkinliği düzenlendi.

Karabük Kent Meydanı'ndan başlayan etkinliğe yaklaşık 100 bisikletli katılırken, etkinlik Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Karabük Bisiklet Derneği Başkanı Emre Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Karabük'te bisiklete binilebileceği ve Safranbolu ilçesine bisikletle gidilebileceğini gösterdiklerini ifade eden Yılmaz, "Karabük'te bisiklet kullanımının artması ve insanların daha çok bisiklete binmeleri için bu derneği kurduk. İnşallah daha çok kişiyi aramızda görmek istiyoruz. Katılım umduğumuzdan daha fazlaydı. Bu şartlardaki havada kimsenin gelmeyeceğini düşünüyordum ama herkes geldi, çok mutluyum." diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrencileri de etkinliğe davet ettiklerini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Onlar da sağ olsunlar bütün arkadaşlarını davet etmişler. Bisikletin daha çok gençlere yönelik olduğu düşünülüyor ama her yaştan insan var aramızda. İnşallah bütün Karabük halkını bisiklete binerken görürüz. Eskiden biniliyormuş. Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) kurulduğu ilk zamanlarda KARDEMİR'in bisiklet takımı varmış. Şu anda yok, inşallah bizim vesilemizle kurarlar."

Dernek üyesi Kenan Aydoğdu da etkinliğin güzel bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Etkinliğin amacının Karabük'te bisikletlinin de bu yolları kullanma hakkı olduğunu, kanunla tanındığını anlatmak olduğunu vurgulayan Aydoğdu, "Bisiklet bir eğlence aracı olduğu gibi aynı zamanda spor ve ulaşım aracı. Birçok amaç için kullanılıyor. Sağlık ve ulaşım için önemli bir araç." ifadelerine yer verdi.

Etkinlik sonunda bisiklet sürücülerine pizza ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan'da Farkındalık Için Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement