23 Nisan'da Hangi Etkinlikler Var? - Son Dakika
Kadın

23 Nisan'da Hangi Etkinlikler Var?

23 Nisan\'da Hangi Etkinlikler Var?

23 Nisan’da çocuklar hangi özel etkinliklerle eğlenecek?

18.04.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nda çocuklarınız için bazı özel şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Sizler için bu özel güne ait özel eğlenceleri derledik. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramınızı gönülden kutluyoruz.

üsküdar Atölye

Maske Tasarım Atölyesi'nde küçükler, istedikleri ve beğendikleri ya da hayallerindeki maskeleri tasarlayabilecekler. 7-10 yaş çocuklarına hitap eden atölyede çocuklar çok eğlenecek. 13.00-14.00 arası etkinlik için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Tel: 0505 773 9612

Mövenpick Otel

çikolata kursu düzenleyen otel, 7-14 yaş çocuklarını çikolata ustası yapmayı hedefliyor. İtalyan başahçının önderliğinde yapılacak çalışmada, meyveli, beyaz, bitter, fındıklı ve daha pek çok çeşit çikolata yapmayı öğrenecek olan çocuklar, günün sonunda sertifikalarını ve beyaz önlüklerini de alıyor olacak.

Tel: 0212- 319 2929

23 Nisan Uluslararası çocuk Festivali

41 ülkeden çocuğun katılımıyla yapılan festivalde ülkelerin çocukları dansları, kıyafetleri, gösterileriyle renk katacaklar. Kocaeli Belediyesi'nin bu yıl dördüncü kez organize ettiği etkinlikte çeşitli atölye çalışmaları, boyama, spor etkinlikleri de var. Şehir dışında olmasına rağmen kaçırılmayacak bu renkli festivalde çocuklar çok eğleniyor.

Uluslararası Fuar Merkezi- Kocaeli

Tel: 0262 318 16 75

Maçka Parkı Şenliği

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği şenlik, sosyal sorumluluk alanından eğlenceye kadar ve en önemlisi, çocukların zaman kapsülü ile geleceğe mektup yollamalarını içeriyor. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek bir mektup, 23 Nisan 2023'te açılacak şekilde zaman kapsülüne konacak. Ayrıca pilates dersleri, boyama, akrobasi gösterisi ve palyaçolar şenlikte çocuklara unutulmayacak zaman geçirticekler.

Sakıp Sabancı Müzesi

7-14 yaş çocukları için düzenlenen çalışmada çocuklar farklı bir çalışma yapacaklar. Müzenin bilet kesiminden, rehberliğe ve güvenliğe kadar çocuklar görevlendirilecek. Daha sonra Ebru sanatını öğrenecek ve uygulayacaklar. Aslan Max'ın sürprizleriyle çocuklar eğlenceli bir gün geçirecekler. Söz Danışmanlık'ın düzenlediği atölye çalışması için rezervasyon yapmanız gerekli.

Tel: 0216 550 9762

Mickey'nin Müzik Dünyası

İlk kez İstanbul çocuk Tiyatrosu işbirliği ile yapılacak gösteri, Trump Towers'da. Dünyada izlenme rekorları kıran gösteri, Türk oyuncularıyla ilk kez sahne alacak. Renkli kostümler, neşeli şarkılar izlemek, çocuklar kadar büyükleri de eğlendiriyor. Biletleri Biletix'den alabilirsiniz.

Yapı Kredi Yaratıcı Okuma Atölyeleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi'nin düzenlediği atölyede çocuklar önce danışmanlarıyla öyküyü okuyacak daha sonra okudukları öykünün canlandırmasını çeşitli versiyonlarıyla yapacaklar. Hafta sonu yapılacak atölyede, 6-8 yaş saat 10.30-11.45 arası, 8-12 yaş saat 12.15-12.45 arası çalışabilecek.

Tel: 0212- 252 4700/ 503

İstanbul Modern

7. çocuk Şenliği Doğal Hayatın Sanatçıları

Doğal hayatın sanatçıları nesli tükenmekte olan canlıları koruma projesi ile karşımıza çıkıyor. Heykelden fotoğrafa kadar tüm eserlere ev sahipliği yapan müzeyi gezen küçük sanatçılar, sanat ile yaşam arasındaki ilişkiyi irdeleyip daha sonra kendi eserlerini ve projelerini üretecekler.

Tel: 0212- 334 7341

Beşiktaş çocuk Kitapları Festivali ve çocuk Karnavalı

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği karnavalda çeşitli sanatçıların konserleri, şişme oyun grupları, tırmanma duvarı, bowling, penaltı atma turnuvası gibi çeşitli ve eğlenceli aktiviteler olacak. çocuklara bayram havasını yaşatacak karnavalı kimse kaçırmak istemez.

çilekli Spor Tesisleri- Akatlar

Tiyatro Mie

23 Nisan günü sahnelenen Tiyatro Mie oyunları %50 indirimle küçük seyircilerin beğenisine sunuluyor.

Kozzy AVM

Pinokyo/ Saat 12.00

Akatlar Kültür Merkezi

Rapunzel/ Saat 13.00

Küçük Balık Bambam/ Saat 15.00

Şişli çocuk Şenliği

22 Nisan günü yapılacak etkinlik, Anne çocuk Dergisi, Profilo AVM'nin Şişli Belediyesi ile ortak yaptığı bir çalışma. Burada, çocuklar kostümler tasarlayacak, büyükler de sergileyecek. Kostümlü fotograf çekimi ve çeşitli aktivitelerin gerçekleştirileceği şenlik, 12.00-18.00 saatleri arasında. Şenlik, Profilo Alışveriş Merkezi'nde.

Torium AVM

çocuk eğlencelerine önem veren Torium, bu 23 Nisan'da çocuklara "Animasyon Stüdyosu" kurarak en sevdiği çizgi filmde oynama ve kendi filmlerinin kahramanı olma şansını veriyor. Daha sonra oynadıkları çizgi filmin DVD'sini hediye eden stüdyoda çocuklar adeta hayallerini gerçekleştiriyor.

Torium AVM

Haramidere- Esenyurt

Tel: 0212- 699 9050

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın 23 Nisan'da Hangi Etkinlikler Var? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    11:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement