23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ayvacık, Gelibolu, Eceabat, Biga ve Lapseki'de kutlama programları yapıldı.

23.04.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık, Gelibolu, Eceabat, Biga ve Lapseki'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Ayvacık'taki program, Kültür Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 21 Eylül Stadı'nda devam eden programda öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu, şiirler ve kompozisyonlar okundu.

Kutlamalara Kaymakam Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Komutanı Yüzbaşı Engin Çağlayan, Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Gelibolu'daki etkinlik

Gazi Süleyman Paşa İlkokulunda düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.

Eceabat'taki etkinlik

Eceabat'taki törende, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Köprülü Hamdibey İlköğretim Okulundaki süren törende okul müdürü Abdullah Yurter yaptığı konuşmada, bugün Türk çocuklarının dünya çocuklarıyla, dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorlarsa bunu, büyük önder Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçlu olunduğunu söyledi.

Daha sonra öğrenciler gösteriler sundu.

Biga'daki etkinlik

Biga'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anadolu Lisesinin  bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Kaymakam Fatih Genel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadri Boz,  Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çocuklar şiirler okudu. Öğrenciler arasında düzenlenen kültürel ve sosyal etkinlikler ile sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende, Bosna Hersek'in Zavidoviç kentinden gelen konuk heyet gösteri yaptı.

Lapseki'deki etkinlik

Lapseki'deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından törene katılan Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Garnizon Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, çarşıda süren programa katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, burada yaptığı konuşmada, aziz milletin bugün coşkulu günlerinden, en büyük bayramlarından birini yaşadığını belirterek, "23 Nisan zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli onurun diriliş günüdür. Milletimizin tarih sahnesinde yeniden doğuşudur. Milli devletin doğuşunun en büyük habercisi ve müjdecisidir" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, gösteriler sundu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement