23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Emirbeyazıt İlkokulu'nda devam etti.

Törene Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Alay Komutanı Halil Çelik, daire müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara armağan edilen ve tek evrensel özelliği taşıyan bayram olduğunu söyledi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" anlayışıyla demokrasi ve Cumhuriyet'in temellerinin 23 Nisan'da atıldığını belirten Kırbaç, "Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, her yerde barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir" dedi.

Törende öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, ritm korosu, halk oyunları, piyano, balon patlatma gibi etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi.

Bodrum

Bodrum'daki kutlamalar Belediye Meydanı'ndaki  Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı.

Şehir stadında devam eden kutlamalara, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şefik Ulugün, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, günün anlam ve önemine uygun şiirler okunup, konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından Azerbaycan Bakü Gençlik Merkezi öğrencilerinden 9 yaşındaki Rufat Mamedov'un okuduğu şiir alanda coşkuyla alkışlandı.

Yatağan

Yatağan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, Kıbrıs İlkokulu'nda devam etti.

Kutlamalara Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Kıspet, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Arda Deveci, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, çocukların bayramını kutladı.

Törende öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve rock gösterileri sunuldu. Gösteride öğrenciler arasında bulunan ayağı alçılı 10 yaşındaki Rukiye Gürsoy dikkati çekti. Kıbrıs İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Gürsoy'un 10 gün önce evinin bahçesinde oynarken düşmesi üzerine ayağının çatladığı ve bu nedenle ayağının alçıya alındığı öğrenildi.

Milas

Milas'ta Milli Eğitim Müdürü İradet Genç'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda devam etti.

Merkez ilk ve ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programda öğrenciler halk oyunları gösterileri sergiledi.

Fethiye

Fethiye'de Beşkaza Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'ın  Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, öğleden sonra devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement