23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Niğde, Tokat, Tunceli, Sivas, Elazığ ve Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Niğde, Tokat, Tunceli, Sivas, Elazığ ve Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Niğde'de, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği dünyada ilk ve tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler yöresel halk oyunlarını sergileyip şiirler okudu.

Havanın soğuması nedeniyle Vali Necmeddin Kılıç öğrencilerin üşümemesi için törenin yarıda bırakılmasını istedi.

Tokat

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, hava muhalefeti nedeniyle Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda devam etti.

Törene Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören şiir ve kompozisyonların okunmasıyla sona erdi.

Tunceli

Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlk ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunulan program şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcıları Olgun Öner ve Serdar Arslantaş, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Sivas

Selçuk Ortaokulu tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Vali Alim Barut, çocuklar tarafından yapılan resim sergisinin açılışını yaptı.

Programda ilk olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve şarkıların söylendiği programda, oratoryo ve tekvando gösterisi sunuldu.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından öğrencilerin Vali Alim Barut ve Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca'ya Türk bayrağı armağan edilmesiyle program son buldu.

Elazığ

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş'ın öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, hava muhalefeti nedeniyle Aziz Gül Ortaokulu Spor Salonu'nda devam etti.

Okul Müdürü Mehmet Sait Aydemir, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Şiir ve şarkıların okunduğu etkinlikte öğrenciler, halk oyunları ve spor gösterisi sundu.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Erzincan

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Salih Erkan İlkokulu'ndan dört öğrenciye sırayla teslim etti. Valilik makamına oturan Zeynep Zengin, Gülsüm  Güzel, Sidelya Akpınar ve Elif Naz Dağdeviren okulları ile şehrin genel durumuyla ilgili bilgi alıp talimatlar verdi.

Daha sonra Melikşah İlkokulu tarafından Mustafa Doğan Anadolu Lisesi Spor Salonunda hazırlanan kutlama programına geçildi.

Minik öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisinin ilgiyle izlendiği programda öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Jandamra Komutanı Jandarma Albay Sedat Uzuncezar, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrenciler veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement