23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Konya'da yerel bir gazetenin yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla idareyi bir günlüğüne çocuklara bıraktı.

22.04.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yerel bir gazetenin yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla idareyi bir günlüğüne çocuklara bıraktı.

Gazetenin yarınki sayısını öğrenciler, çıkaracak.

"Anadolu'da Bugün" gazetesi çalışanları, bu gün görevlerini Cahit Zarifoğlu İlkokulu 3 G sınıfı öğrencilerine devretti.

Öğrenciler, gazete yönetiminden genel yayın yönetmenliği, editörlük ve muhabirlik görevlerini aldı. Gün boyu haberleri toplamak için koşturan çocuklar, gazetenin yarınki baskısı için çalıştı.

ABK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmesinin onlara verdiği önemi gösterdiğini kaydeden Baydar, "Bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımıza görevlerimizi devrediyoruz. Çocuklarımız bu güne kadar bizim haberlerimizi okudular veya izlediler. Bir günlüğüne de olsa görevlerimizi onlara devrederek haberleri onların yapmasını istedik. Öğrencilerimizin dünyasından yansıyan haberleri yarın hep beraber okuyabiliriz." diye konuştu.

Anadolu'da Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekmekçioğlu da yönetim olarak öğrencileri hayata hazırlamak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, çocuklara gazeteciliği sevdirmek ve bir gazetenin nasıl hazırlandığını göstermek istediklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Fatma Zehra Afşar ise yarınki sayı için "23 Nisan şiiri" yazacağını belirterek, gazeteciliğin eğlenceli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement