23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Tunceli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

23.04.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Tunceli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Erzurum'da Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından programa, Atatürk Üniversitesi Konferans Salonu'nda devam edildi.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu programa, Vali Vekili Haktan Gökçesu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Yaşar ile vatandaşlar katıldı.

Kars

Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Altun, yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin, 23 Nisan 1920'de Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiğini söyledi.

Törende, atletizm dalında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkan Vekili Hülya Çağraşan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı verdi.

Tören, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Erzincan

Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, 13 Şubat Spor Salonu'ndaki törenle devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, 23 Nisan'ın ülkeye, dünya çocuklarına barış, huzur, güven ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Ardından öğrencilerin hazırladığı çeşitli dans gösterileri sergilendi.

Töreni, Vali Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, kurum müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar izledi.

Iğdır

Iğdır'da Zübeyde Hanım Bulvarı'nda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yaptığı konuşmada, "Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz." dedi.

Kutlama programında öğrenciler tarafından şiirler okunup, halk oyunları gösterileri yapıldı.

Programa, Vali Davut Haner, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Küçükberber, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tunceli

Tunceli Hükümet Konağı önündeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törene, Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, İl Defterdar Vekili Yaşar Şimşek, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Valilik, Tunceli- Elazığ karayolu Göktepe köyü yakınlarında zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce yapılan bombalı saldırıda 3 askerin şehit olması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı salon kutlamalarını iptal etmişti.

Ardahan

Ardahan Valiliği önündeki törende, öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, yaptığı konuşmada, ulusal egemenliğin olduğu devletlerde gücün halktan alındığını vurgulayarak, "Egemenlik, birlik için canlarını verip şehadet şerbeti içen şehitlerimizi anlamaya layık olmaktır. Halen bu uğraşta ateş çemberinde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin manen yanında olabilmektir." dedi.

Törene, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Ağrı

Ağrı'da Erzurum Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki törenle devam etti.

Törende, Vali Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Dursun, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadelenin ülkenin kışını bahara çevirdiğini kaydederek, "O bir diriliş mücadelesiydi. O diriliş ruhundaki vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası ve bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı." diye konuştu.

Etkinlikte, öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler sundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve satranç turnuvalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Vali Işın, törenin ardından Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda, Sağlık Bakanlığınca gönderilen bisikletleri öğrencilere dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement