23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

- Çocukların beyaz afişe resim çizmesi Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in konuşması Şiirlerin okunması Çocukların 23 Nisan gösterilerinden detaylar Bingöl'de 23 Nisan coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bingöl'de törenle kutlandı.

23.04.2018 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Çocukların beyaz afişe resim çizmesi

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in konuşması

Şiirlerin okunması

Çocukların 23 Nisan gösterilerinden detaylar

Bingöl'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bingöl'de törenle kutlandı.

BİNGÖL (AA) – Bingöl'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Bingöl'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Türk halkının egemenliğini ilan etmesinin 98. Yıl dönümünü kutladığını söyledi.

23 Nisan 1920'de milletin iradesini temsilen ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğunu anımsatan Engin, şunları söyledi:

"Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir"

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunlarının yer aldığı çeşitli gösteriler sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören sonunda, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile Milli Eğitim Müdürü Engin, öğrencilerle birlikte halay çekti.

Törene, Bingöl Valisi Ali Mantı, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, kurum müdürleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement