23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'nın ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

23.04.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'nın ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

Akseki'deki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün temel ilke edindiği milli egemenliği gerçekleştirmek için ömrünü Türkiye'ye ve Türk milletine adamış bir lider olduğunu, yaptığı çalışmalar, kazandığı zaferlerle tüm dünya tarafından takdir edildiğini söyledi.

Kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiirler, çeşitli gösteriler ile devam etti.

Serik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'nın Serik İlçesi'nde de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Buradaki törenin ardından 23 Nisan etkinliği Tekeli İlkokulu bahçesinde devam etti.

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, törende yaptığı konuşmada, Büyük önder Atatürk'ün düşüncesiyle çocukların milletin geleceği olduğunu söyledi.

Atatürk'ün onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak hediye edildiğini belirten Ekiz, "Gün, geçmişte olduğu gibi Milli Birlik ve beraberlik günüdür. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı sırasındaki milli mücadele ruhunu asla unutmayalım." dedi.

Program, ilçede bulunan okulların öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerinin sunulmasının ardından sona erdi.

Törene Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, protokol ve vatandaşlar katıldı.- Kumluca

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'nın Kumluca ilçesinde törenlerle kutlandı.

23 Nisan kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda resmi törenle başladı. Törene Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilköğretim öğrencileri tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Tören sonunda ilçe genelindeki okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kumluca'da ayrıca Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenin yanı sıra okullarda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement