23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

22.04.2019 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yıldırım, mesajında TBMM'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açıldığını aynı zamanda bugünün çocuk bayramı ilan edildiğini anımsattı.

TBMM'nin açılmasının cumhuriyetin ilanından önce atılmış çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Yıldırım şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99. yılını kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM, milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ve nihayetinde cumhuriyetimizin ilan edilmesinin en önemli adımlardan biri olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir."

"Çocuk Bayramı'nın kutlu olmasını diliyorum"

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da bir toplumun geleceğinin çocuklar olduğunu belirtti.

23 Nisan Türkiye'nin temellerinin atıldığını ifade eden Günay, "Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğin garantisi çocuklarımız için bir şenlik olan 23 Nisan'ı Yüce Türk Milletine hediye eden Ulu Önder Atatürk'e, silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimiz ile gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha yineliyor 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletimize kutlu olmasını diliyorum". ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement