23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenlerle kutlandı.

23.04.2019 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenlerle kutlandı.

Adana'da, Atatürk Parkı'nda başlayan törenlerde, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ardından, buradaki törenlere katlan Büyükşehir Belediyesi bando takımı ile öğrencilerin oluşturduğu kortej, vatandaşların da katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Meydanda sürdürülen kutlama töreninde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, katılımcıları selamlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime ve teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız bayramımız, çocuklarımıza olan sevgi ve güvenimizi göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde, dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasi ve cumhuriyet tarihinin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz."

Törende çocuklar, Vali Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile 6. Mekanize Piyade Garnizon Komutan Vekili ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın'a çiçek sundu.

Halk oyunları, jimnastik ve mehter gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri sunuldu.

Valilik koltuğuna 3. sınıf öğrencisi geçti

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Sarıçam Hüseyin Avni Coş İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Neva Altıner'e devretti.

Valilik koltuğuna oturan Altıner, yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın coşkuyla kutlanması için tüm tedbirlerin alınmasını istedi.

İlk talimatını veren Altıner, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'dan kentteki tüm okulların durumunun imkanlar dahilinde iyileştirilmesini ve bütün okullarda kütüphane açılmasını talep etti.

Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programa, çok sayıda öğrenci ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın önemine vurgu yaptı.

Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını hatırlatan Koca, "O çetin mücadele zaferle neticelenmiştir. Milli iradenin doğduğu, İstiklal Harbi'mizin karargahı olan TBMM, ayın zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür. Bizler 23 Nisan'da çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenlik bir gelecek bırakmanın mücadelesini vermekteyiz. Bugünün de yarının da kahramanı çocuklardır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Programda, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve protokol üyeleri çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Hatay

Hatay'daki törenler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve öğrenciler, Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra ise belediye bandosu eşliğinde öğrenciler Vali Ürgen Alanı'ndan Antakya Spor Salonu'na kadar yürüdü. Öğrenciler, burada, hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da yaptığı konuşmada, son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının yatırımlarıyla okul ortamlarının güzelleştiğini ve öğrencilere rahat mekanlar sağlandığını söyledi.

Konuşmasında velilere seslenen Karahan, "Eğitim camiası olarak çocukların kıymetini biliyoruz. Bakanlığımızın 2023 vizyon belgesi sloganı olan 'Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye' hedefi doğrultusunda heyecanla çalışıyoruz." dedi.

Törenlere, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, askeri, mülki ve idari erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Osmaniye

Osmaniye'de İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak'ın Devlet Bahçeli Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan törenler, Vali İsmail Fırat İlkokulu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemine dair konuşan okul müdürü Hasan Uçar, 23 Nisan'ın Atatürk'ün ilkeleri önderliğinde çağdaş uygarlıklara doğru, bilimin ışığında yürüyüşün adı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinlikte. kent genelinde düzenlenen yöresel çocuk oyunları yarışmasının finali gerçekleştirildi.

Törenlere Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement