23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'nın Darende, Kale, Hekimhan ve Doğanşehir ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2019 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'nın Darende, Kale, Hekimhan ve Doğanşehir ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Darende'deki kutlamalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce'nin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Kutlamalar, daha sonra Şehir Stadı'ndaki kapalı çim sahada okulların katılımı ile devam etti.

Günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Nadir İlköğretim Okulu Öğretmeni Bülent Evren, 23 Nisan 1920 tarihinin cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi.

Evren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak, herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkündür." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, çeşitli yarışmalar yapıldı, türküler seslendirildi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

İlçede yapılan çeşitli sportif etkinliklerde derece alanlara madalya ve plaketleri verildi.

Törene, Darende Kaymakamı Enver Zengince, Belediye Başkanı İsa Özkan, Garnizon Komutanı Teğmen Hakan Gök, Cumhuriyet Savcısı Cahit Şar, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, ilçe Jandarma Komutanı Ufak Kale, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Kale

Kale'deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İzollu İlkokulunda devam eden törende, Türkçe öğretmeni Aziz Şekerci günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmanın ardında ilçede düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlik halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

Törene, Kaymakam Mehmet Güder, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Akkaya, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Hekimhan

Hekihan'daki kutlamalar Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk koymasıyla başladı.

Sakarya Ortaokulunda devam eden törende, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Turan Karadağ, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Özgür Polat Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Doğanşehir

Doğanşehir'deki kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk koymasıyla başladı.

Şehit Barış Aybek Meslek Lisesinde devem eden törende, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Doğanşehir Kaymakamı Murtaza Ersöz, Belediye Başkanı Vahap Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Cumhuriyet Savcısı Turgay Çağlayan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement