23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 23 Nisan 1920 ruhunu barış, kardeşlik, beraberlikle yoğrulan mücadele azmini, çağın gerektirdiği bilgiyle sentezleyecek cocuk ve gençlerin, dünyanın özlemle beklediği büyük Türkiye'yi inşa edeceğini belirtti.

23.04.2017 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 23 Nisan 1920 ruhunu barış, kardeşlik, beraberlikle yoğrulan mücadele azmini, çağın gerektirdiği bilgiyle sentezleyecek cocuk ve gençlerin, dünyanın özlemle beklediği büyük Türkiye'yi inşa edeceğini belirtti.

Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920'nin, binlerce yıldır özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı, hayatın şiarı, ilk önceliği kabul etmiş olan Türk milletinin, hakimiyetinin tescillendiği günü olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturdukları istiklal meşalesinin, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan güneş haline gelerek, ülkenin kışını bahara, baharını yaza dönüştürecek bir dirilişin müjdecisi olduğunu dile getiren Yavuz, şunları ifade etti:

"İstiklal Savaşı'nı sevk ve idare eden, İstiklal Marşı'nı milli marş olarak kabul eden ve Ankara'yı başkent ilan eden Meclis, hem millet iradesi dışında hiçbir gücün tanınmayacağını ortaya koymuş, hem de geleceğin güçlü ve aydınlık Türkiye'sinin temellerini atmıştır."

Yavuz, bu günün ayrıca dünyadaki tek evrensel çocuk bayramı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, gençlerimiz üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak fikir ve hayalleri, duru zihin ve gönül dünyalarıyla tüm ideallerine ulaşacağına olan inancımız tamdır. 23 Nisan 1920 ruhunu, barış, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini, çocuklarımız, gençlerimiz, çağın gerektirdiği bilgiyle sentezleyecek ve dünyanın özlemle beklediği büyük Türkiye'yi inşa edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk ve gazi Meclisteki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement