23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Elazığ ve Bingöl'de törenlerle kutlandı.

23.04.2017 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Elazığ ve Bingöl'de törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'daki kutlamalar Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Valilik önünde devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 97. yıl dönümü vesilesiyle, çocuklara bugünün bayram olarak armağan edildiğini anımsattı.

Terör saldırılarında güvenlik güçlerinin şehit olması dolayısıyla gösteri bölümünün iptal edildiği tören, çocukların seslendirdiği şiirlerin ardından son buldu.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül de katıldı.

Mardin

Hükümet Konağında İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Sarı, yaptığı konuşmada, çocuklara iyi bir gelecek ve ülke bırakmanın büyüklerin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Mardinimizde güzel şeyler oluyor. Geleceğimiz hakikatten emin ellerde. " dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları ile gösterilerinin ardından kutlamalar, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene Vali Vekili Bahattin Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de katıldı.

Siirt

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu'ndaki programla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu.

Törene katılan Suriyeli çocuklar da Grup Tillo'nun "Ortağız Bir Namusa" eserini Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever'in de katıldığı tören, öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

Elazığ

Elazığ'da Merkez Hilalkent Ortaokulu'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler şiir okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyadaki tek çocuk bayramı olduğunu söyledi.

Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın da katıldığı tören öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

Şırnak

Şırnak'ta Gençlik Spor il Müdürlüğü Spor Salonu'ndaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, ülkenin kalkınmasını engellemek isteyen şer odaklarına karşı çocukları korumak amacıyla eğitimcilere büyük görev düştüğünü belirterek, "Bizler üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz ki bir daha acılar yaşanmasın." dedi.

Vali Vekili Ali Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy'un da katıldığı tören, öğrencilerin gösterisi ve çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona erdi.

Bingöl

Bingöl Merkez Sultan Abdulhamit Han Ortaokulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920'nin Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"TBMM, toprakları işgale uğramış, esarete mahkum edilmek istenen bir milletin yokluklar içerisinde var ettiği, milli iradenin kalbinin attığı yerdir. Bu Meclis, Gazi Mustafa Kemal'in egemenlik anlayışının, Türk milletinin karakterindeki kendi kendini yönetme isteğinin şekil bulmuş halidir. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza bugünü bayram olarak armağan etmiştir."

Konuşmanın ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Bingöl'e sığınan Mona Maruf'un okuduğu "Dünya Çocukları İçin" şiiri büyük alkış aldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Albay Ersin Altay, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş'ın da katıldığı tören öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement