23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şairler Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şairler Yürüyüşü Yapıldı

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şairler Yürüyüşü Yapıldı

Elazığ’da 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında şairler yürüyüşü yapıldı.

27.05.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında şairler yürüyüşü yapıldı.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen ve 27 şairin katıldığı Uluslararası Hazar Şiir Akşamları programı Elazığ Öğretmenevi'nden yürüyüşle başladı. Programa, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, yurtiçi ve yurtdışından şairler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri, şairler ve öğrenciler mehter takımı eşliğinde Gazi Caddesi'nden İzzetpaşa Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonrasında Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı İzzetpaşa Meydanı'nda konser verdi.

Hazar Şiir Akşamları'nın bu yıl Ali Şir Nevai anısına düzenlendiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Bugüne kadar Elazığ'da gerçekleştirilen Hazar Şiir Akşamlarıyla amacımız şiirin millet hafızasının çağlayanı olma gerçeğinden hareketle gönül coğrafyamıza uzanmak, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmektir. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları uzunca bir zamandan beri belirlenen bir konu çerçevesinde yapılmaktadır. Bu yılın konusu 'Dil bayrağımız Türkçe' oldu" dedi.

Hazar Şiir Akşamları etkinliğinden yola çıkarak, Hazar Gölü'müz Sivrice'deki güzelim tarihte yer almış Türkiye'nin en büyük tektonik göllerinden biri olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şunları kaydetti:

"Nostaljik bir ortamda duygularını ortaya koyarak 'Ben de bir mısra şiir yazmak istiyorum' diyen herkesi Hazar Gölü'nde akşam saatlerinde ay ışığının vurduğu bir anda ortamı izlemeye davet ediyorum."

Bu güzide hareketin 23 yıllık bir gayretin sonunda uluslar arası bir mahiyet kazandığını dile getiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Hazar Şiir Akşamları'nın, son 50 yıllık tarihte, Elazığ'ın tanıtılması adına yapılan en ciddi ve en önemli sosyal organizasyonlardan biri olduğunu kaydetti.

Yurtdışından katılan şairlerin yaptığı konuşmaların ardından meydandaki program sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Şairler Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement