23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Spor

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı

4-10 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

02.06.2018 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4-10 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

2018 yılı faaliyet programında yer alan ve Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ardından düzenlenecek en önemli şampiyona olma niteliğini taşıyan U23 Avrupa güreş şampiyonası 4-10 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenecek. Şampiyona öncesinde İstanbul'da bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Cemil Boz, Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman ile yetkililer katıldı. Şampiyonanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Musa Aydın, "Göreve geldiğimizden beri çıtayı yükselttik ve başarının tesadüf olmadığını gösterdik. 23 Yaş Altı bizim için çok önemli. 2020 ve 2024'te ülkemizi temsil edecek kadro çünkü. Geleceğimizi de hazırlamamız lazım. 2024'deki ve 2028'deki olimpiyatların çalışmalarını şimdiden yapmazsak başarılı olmamız mümkün değil. Misafirlerimize ev sahipliğimizi göstereceğiz. Bu turnuvanın İstanbul'da yapılması için emek gösteren herkese ve İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Musa Aydın: "Güreş Türk sporunun lokomotifi"

Güreş'in Türk sporunun lokomotifi olduğunu vurgulayan Aydın, "Uluslararası organizasyonlarda en çok madalya aldığımız branş güreştir. Göreve geldiğimizden beri yöneticilerimiz ve teknik kadromuzla büyük zaferlere imza attık. 2015'te üç dünya şampiyonluğu çıkardık. Rio'da sekiz madalyanın beşini güreşle kazandık. 2017 Avrupa Şampiyonasında 5 şampiyon çıkardık, 8 madalya aldık. 2018'de Dağıstan gibi güreşin başkenti sayılan bir yerde 13 madalya kazandık. Bu süreçte Avrupa'ya İstiklal Marşı'nı ezberlettik" diye konuştu. Başkan Musa Aydın ayrıca altyapıya çok önem verdiklerini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Cemil Boz da İstanbul'da böyle bir organizasyon düzenlenmesinden çok mutlu olduklarını belirtti.

Salih Bora: "Turnuvada adil bir yönetim bekliyoruz"

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora ise, turnuvada adil bir hakem yönetimi beklediklerini ifade ederek, "En büyük dileğimiz Avrupa'da bize yapılanların burada rakiplere yapılmaması. Kimsenin hakkını istemiyoruz. Herkes kendi hakkını alsın istiyoruz. Madalya konusunda iddialıyız" ifadelerini kullandı.

Oyuncularının moralinin yüksek olduğunu belirten Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, "Başarılı olacağımıza inanıyorum. Bizim asıl hedefimiz 2020. Eskiden güreşte Rus fobisi vardı şimdi Türk fobisi var. Daha güzel başarılar alacağımıza inanıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement