23.yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika
Yerel

23.yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

23.yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Bu yıl 23’ncüsü düzenlenen Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

07.07.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 23'ncüsü düzenlenen Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği tarafından organize edilen 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalinin kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Malatya Valiliği önündeki 15 Temmuz Şehitler Meydanında davul, zurna ve halk oyunları gösteriyle başlayan kortej Öğretmenevi önünde tamamlandı. Kortej yürüyüşüne, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Örgütlerinin Başkanları, Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri Ağası Kahraman Kavuk, Mahalle Muhtarları, festival kapsamında düzenlenen sportif yarışmalara katılacak sporcular, Yeşilyurt Belediyespor Kulübü bünyesindeki takımların antrenörleri, sporcuları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Vatandaşlara dalbastı kiraz dağıtıldı

Kortej yürüyüşü sırasında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve diğer katılımcılar vatandaşlara Yeşilyurt kirazı ikram edildi. Yurt içi ve yurt dışından turistik ziyaretler için Malatya'ya gelen gurbetçi vatandaşlarda korteje katılıp heyecan ve coşkunun hakim olduğu güzel anlara şahitlik ettiler. Gurbetçi vatandaşlar ile korteje katılanlar, telefon ve tabletleri üzerinden çeşitli sosyal ağlar aracılığıyla korteji takipçileriyle paylaştılar.

İnönü Caddesinde heyecan ve coşku bir arada yaşandı

Festivalin sportif etkinlikleri arasında yer alan Atlı Cirit Yarışmalarına katılacak Malatya Yazıhan Atlı Cirit ve Binicilik İhtisas Kulübü, Erzincan Atlı Cirit Kulübü, Erzurum Osmanlı Atlı Cirit Spor Kulübü ile Sivas Önder Atlı Cirit Spor Kulübü oyuncuları atlarıyla katıldıkları kortejde renkli görüntüler oluşturdu.

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle faaliyetlerine devam eden Yeşilyurt Alpler Geleneksel Okçuluk Kulübü oyuncuları, Osmanlı dönemini hatırlatan giyimleri ve taşıdıkları aletlerle dikkatleri üzerine çekerken, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

7.Uluslar arası Malatya Bisiklet Festivaline katılmak için yurt içi ve yurt dışından Malatya'ya gelerek Yeşilyurt İlçesinde kampa giren bisikletçilerde kortej yürüyüşünde yer alırken, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu oyuncuları da Hacivat-Karagöz kıyafetleriyle katıldıkları kortejde özellikle çocukların ilgisini çekti.

Görkemli bir kortej yürüyüşüne ev sahipliği yapan İnönü Caddesinde oldukça hareketli ve güzel anlar yaşandı. Yöresel kıyafetli halk oyunları ekiplerinin yanı sıra ilçeye özgü kıyafetleriyle korteje katılanların oluşturduğu atmosferle birlikte her geçen gün bütün alanlarda gelişen Yeşilyurt İlçesinin Türkiye sınırlarını aşarak dünya genelinde de tanınmasına olanak sağlandı.

"Kültürel ve sportif etkinliklerle festivale hazırız"

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, kortej yürüyüşüyle ilgili yaptığı konuşmada, sorunsuz geçmesi için aylardır yoğun bir tempoyla çalıştıkları 23.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivaliyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Cumartesi günü Çırmıktı Güreş Sahasında yapılacak açılış töreniyle festivalin başlayacağını paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, açılışa tüm vatandaşların davetli olduğunu hatırlatarak yürüyüşe katılanlara teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, festivalin bütün boyutlarıyla Malatya ve Yeşilyurt İlçesinin sosyal, kültürel, ekonomik, ticari ve sportif yönden değişime katkı sunacağını söyledi.

Polat, " Bizim tek amacımız var o da, şehrimizin ve ilçemizin bütün güzelliklerini dünyaya en güzel şekilde yansıtmaktır. Festivallerde bu düşüncelerin hayata geçtiği önemli günlerdir. Bizde festivalimizin her yönüyle kentimizin tanıtımına katkı sağlaması için aylardır yoğun bir tempoyla çalıştık, hazırlıklar tamamlandı. Yeşilyurt'ta festivalimizin heyecanı ve coşkusu üst seviyede yaşanacak. Malatya'mızın dillere destan kayısısı, Yeşilyurt'un dünya çapındaki dalbastı kirazı başta olmak üzere tarihi ve kültürel zenginliklerimizi festivalimiz aracılığıyla tüm dünyaya en güzel şekilde tanıtmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. 8-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 23.Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimize tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz " dedi.

Festivalin resmi açılış ve protokol konuşmaları 8 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da Ahmet Atılgan Parkı Karakucak Güreş Sahasında yapılacak. Açılış töreninin ardından Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunlar sergileyeceği festivalin ilk gününde Yeşilyurt Belediyespor Tekvando takımı ile Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübü oyuncuları özel olarak hazırladıkları gösterilerini davetlilerin beğenisine sunacaklar.

Toplu sünnet ve toplu nikah töreni 8 Temmuz'da

Festival kapsamında Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünün gözetiminde, mahalle muhtarlarının da destekleriyle tertip edilen sünnet töreni çerçevesinde sünnet işlemleri tamamlanan 120'ye yakın çocuk ile dünya evine giren genç çiftler için düzenlenecek Toplu Sünnet ile Toplu Nikah töreni 8 Temmuz Cumartesi günü saat 12: 00'de Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında yapılacak. Törenler öncesinde Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında Mevlid-i Şerif okunacak.

Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri 9 Temmuz saat 12.00'de

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl toplam 50 Bin TL. para ödülünün dağıtılacağı Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri 9 Temmuz Pazar günü saat 12.00'de Çırmıktı Güreş Sahasında yapılacak. Büyük bir heyecana sahne olacak müsabakalara Malatya ve çevre illerden çok sayıda güreşçi katılacak.

"Ata sporumuz atlı cirit yarışmaları heyecanı yaşanacak"

Her yıl olduğu gibi festivalin en önemli organizasyonlarından olan ata sporumuz Atlı Cirit Yarışmaları ise 7 ile 8 Temmuz günleri arasında MAŞTİ yanındaki alanda saat 17: 00'de gerçekleşecek.

Akıl oyunları arasında önemli bir yere sahip masa tenisi sporunun toplumda yaygınlaşması amacıyla festival kapsamında yer verilen Ulusal Masa Tenisi Turnuvasına Elazığ, Bitlis, K.Maraş, Ağrı, Tokat, Sivas, Adıyaman, Ankara, Van, Samsun ve Malatya'dan çok sayıda sporsunun katılımıyla 7 ile 9 Temmuz Günleri arasında Tecde Spor Salonunda yapılacak.

Sokak basketbolu heyecanı yaşanacak

Malatya Park AVM'nin otopark alanına kurulan basketbol sahasında 4'er kişiden oluşan toplam 10 takım arasında yapılacak Sokak Basketbolu karşılaşmalarında farklı bir heyecan yaşanacak.

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen futbol turnuvasının final maçı 9 Temmuz Pazar günü saat 15.00'de Yeşiltepe 1 nolu sahada oynanacak.

Malatya Valiliği, Yeşilyurt Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Bisiklet İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenledikleri 7.Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali 70'a yakın bisiklet ve doğa tutkununun katılımıyla 9 Temmuz'da sona erecek. Doğa tutkunları sırasıyla Bakırcılar Çarşısı, Kayısı Pazarı, Battalgazi İlçesindeki tarihi mekanlar, Akçadağ Levent Vadisi, Darende Somuncu Baba Külliyesi, Gürpınar Şelalesi, kanyon ve kudret havuzunu ziyaret edecekler.

23.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalin sportif etkinliklerinde dereceye giren takım ve sporculara ödülleri 9 Temmuz Pazar günü saat 18: 00'de Çırmıktı güreş sahasında düzenlenecek ödül töreniyle takdim edilecek.

23.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivaliyle ilgili bütün etkinlikler ve haberler www.yesilyurtfestival.com adlı siteden takip edilebilecek. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23.yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement