24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

24.11.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Baran Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çukurova Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Balo Salonu'nda devam eden programda Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koro Öğretmen Marşı ile türküler seslendirdi.

Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerden öğrencilerini karakterli, ahlaklı, bilgili, farklı düşüncelere saygılı, devletine, milletine, vatanına ve cumhuriyetine bağlı birer birey olarak yetiştirmelerini istedi.

Demirtaş, öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilen çok okuyan ve sorgulayan özgür bireyler olarak hayata hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, "Yeni nesillere bu yönde şekil vermelisiniz. Kalbi bu ülke insanıyla aynı ritimde atmayan, aklını kiraya veren, hainlikte sınır tanımayan terör odaklarına karşı topyekun uyanık olmalıyız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Baran da öğretmenliğin dünyanın en eski ve en kutsal görevlerinden olduğunu dile getirdi.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Öğretmenler Günü kapsamında gelenekselleşen "Eğitim Şenliği"ni bu yıl Adana'da düzenledi.

-Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıta çelenk sunmasıyla başlaya törene, Mersin Kültür Merkezi'nde devam edildi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, insanların ömrünün dörtte birinin öğretmenlerle beraber geçtiğini söyledi.

Öğretmenlere minnet borçlu olunduğunu vurgulayan Su, "Bizleri yetiştiren, hayata hazırlayan, sahip olduğumuz bütün güzellikleri aşılayan değerli öğretmenlerimizdir." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da bugünün tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Su, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini takdim etti.

Çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğretmenler korosunun konseriyle program sona erdi.

Hatay

Hatay'da özel bir kolejde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Rahmi Doğan, burada yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin gününü en içten dilekleriyle kutladığını söyledi.

Doğan, bitmeyen gayretleri ve sonsuz sabırlarıyla nesiller inşa etmelerine rağmen gösterdikleri tevazuyla da insanlığa yol gösteren öğretmenlerin çalışmalarının her türlü takdirin üstünde olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan ise kentteki eğitim başarısını fedakar öğretmenlerle daha yukarı taşıyacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler, yemin etti. Emekli öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

Osmaniye

Osmaniye'de Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başlayan kutlama programı, Cebelibereket Kültür Merkezi'nde devam etti. .

Vali Ömer Faruk Coşkun, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslek olduğunu söyledi.

Emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edilen programda, göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Tören, şiir dinletisi ve verilen mini konserle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nin sanatçıları olan grup üyeleri, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement