24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.11.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Kurt, mesajında, öğretmenliğin, maddi karşılıkla bedelinin ödenmesi mümkün olmayan, fedakarlığın, özverinin ve erdemin vücut bulduğu, insanoğlunun var oluşundan bu yana süregelen kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

Yurdun dört bir köşesinde geleceğin teminatı çocukları yetiştiren, geleceğe hazırlayan öğretmenlerin, geleceğe umutla bakılmasını sağladıklarını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Yüz yıllar boyu devam eden ve bugün ülke olarak yüklendiğimiz tarihi misyon ve sorumluluklar, yarının büyük Türkiye'sini yetiştirecek olan öğretmenlerimiz sayesinde devamlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, eli öpülesi tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, bu kutsal görevi sevgi, hoşgörü ve fedakarca yapan öğretmenlerimize şükran ve saygılarımı sunarım."

AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş

Milletvekili Köktaş, geleceğin teminatı çocukların eğitimi için ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerin verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşıladıklarını kaydetti.

Milletin her ferdinin, kendisi ve çocukları için öğretmenlere her zaman şükran borcu olduğunu ifade eden Köktaş, Türkiye'nin dünyanın saygın ve güçlü devletlerinden biri haline gelmesinde en önemli paylardan birinin fedakar, cefakar öğretmenlere ait olduğunu vurguladı.

Geleceğe ilişkin hedeflere ulaşmada yine en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü aktaran Köktaş, şöyle devam etti:

"Ülkemizin 2023 hedeflerine, 2053, 2071 vizyonlarına, öğretmenlerimizin yüksek katkıları ile yetiştirecekleri özgür düşünceli, nitelikli, eğitimli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağına inancımız tamdır. Bu kutsal görevi icra eden öğretmenlerimize hak ve iyileştirmeleri ile eğitim alanında Cumhuriyet tarihimizin en köklü, en kapsamlı, en farklı yatırımları hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirildi. Bu dönemler içinde hazırlanan her bütçede eğitime ayrılan pay, diğer tüm kalemlerin üzerinde olurken, öğretmenlerimizin de özlük haklarında ve gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yapılmış, yapılmaya da devam etmektedir. Bu duygu ve düşünceler içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle, bu uğurda şehit düşen ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum."

Milli Eğitim Müdürü Esen'in mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, mesajında, öğretmenliğin bitmeyen bir sevda, karşılık beklemeksizin verilen emek olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin en büyük gücünün kalplerinde taşıdıkları çocuk sevgisi olduğunu vurgulayan Esen, öğretmenlerin çocukları hayata hazırladıklarını aktardı.

Öğretmenlerin meyvelerinin öğrencileri olduğunu vurgulayan Esen, şunları kaydetti:

"Küçük Mehmet'i, Fatih Sultan Mehmet yapan hocası Akşemseddin'di, küçük Selim'i, Yavuz Sultan Selim Yapan hocası İbn-i Kemal'di. Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk de 'Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.' cümlesi ile bu meyvenin önemi konusunda günümüz öğretmenlerine yıllar öncesinden mesaj gönderiyor. Bir peygamber mesleği olan öğretmenlik, büyük bir fedakarlık, hoşgörü, sabır, enerji, gayret ister. Her şeyden önce büyük bir yürek, aşk ister. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine dair yüreğinde sevgisi olanlar daim olurlar ve eser bırakırlar. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement