24. Motif Halkbilim Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

24. Motif Halkbilim Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı (MOTİF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "24. MOTİF Halkbilim Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

09.12.2018 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı (MOTİF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "24. MOTİF Halkbilim Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen törende konuşan MOTİF Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, amaçlarının Türk halk bilimini koruyup yaşatmak ve dünya ülkelerine tanıtmak olduğunu kaydetti.

MOTİF Vakfı'nın, Türk halk kültürünün bilinen tüm alanlarında hizmet verdiğini ifade eden Baykal, kültür şölenleri, halk bilim ödül törenleri, halk bilim sempozyumları, süreli yayınlar, halk bilim okulları, halk müziği ve halk oyunları alanlarında devletin kültür politikalarına destek verdiklerini anlattı.

"Büyük Ödül"e Dünya Etnospor Konfederasyonu adına ödülü alan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise Motif Vakfı'na teşekkürlerini ileterek, "Daha yolun başındayız. Biz, geleneksel sporların bütün dünyada popülerleştirilmesi üzerine çalışıyoruz. Kırgızistan öncelikli sonradan Türkiye'de başladığımız için özellikle kendi sporlarımızın kendi toplumumuzda yer tutmasını, gençlerin yeniden kendi sporlarımızla iştigal etmesini hedefliyoruz. Geleneksel sporların popülerleşmesi, bütün geleneksel kültür ögelerinin yeniden gündeme gelmesini, yeniden insanların hayatında yerini bulmasını sağlayacaktır. Çok güçlü bir kimliğe sahibiz. Bu kültürümüzün, derinliğimizin ögelerini unutmamalıyız." diye konuştu.

Ödüller

Konuşmaların ardından çeşitli halk oyunu gösterileri sergilenirken ödüller de sahiplerine dağıtıldı.

"Büyük Ödül"e Dünya Etnospor Konfederasyonu değer bulunurken, "Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü" Kastamonu Valiliği'ne verildi. "Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü"ne ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi layık görüldü.

Gecede "Halk Müziği Hizmet Ödülü"nü Songül Karlı, "Halkbilim Hizmet Ödülü"nü Prof. Dr. Esma Şimşek, "Halk Oyunları Hizmet Ödülü"nü Taner Ezgü, "Medya Halkbilim Ödülü"nü TRT AVAZ "Kuşaktan Kuşağa" programı aldı.

MOTİF Özel Hizmet Ödülleri'ni alanlar ise şöyle sıralandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu, Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, Sefer Aşıkoğlu, Ali Baran, TGRT Haber 'Çiçek Çizmeci ile Hayal Peşinde' programı, CNN Türk 'Doğanın Tadı' programı, Ender Balkır, NTV 'Benim Şehrim' programı, ÜLKE TV 'Ülke'nin Alın Teri' programı, Yudum, Kanal 7 'Dünyanın Tadı' programı, Kerim Ulak, Zeynep Başkan, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı."

Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu ise sevilen türküleri seslendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24. Motif Halkbilim Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement